Kedime kendimi nasıl sevdirebilirim?

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Nisansyl

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
17 Kas 2020
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
İzmir
Kedim geldiğinde ben 5. sınıfa gidiyodum ve oyun oynadığımı sanarak ağzıma sokuyodum, fırlatıyodum vs ve daha 2 haftalıktı.Ondan önce çok sevdiğim kedim ölmüştü o ve onu teselli olarak almışlardı yüzden pek sevmememiştim.Şimdi tabiki aşırı seviyorum.Şimdiyse çok agresif ve ciddi şekilde beni yaralıyo.Vücut dilinden anladığım kadarıyla beni sevmiyo.Aramızı nasıl düzeltebilirim? :)
 

UmuTH41

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
12 Eki 2020
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
İstanbul
Öncelikle kediler biraz inatçı canlılardır bunu değiştirmek kolay değil. Benim de iki kedim var ve biri karakteri itibariyle sizin kediniz gibi hırçındı. Severken ısırırdı, tırmalardı saldırırdı ben de karşılık olarak onu hızlıca ve sert severdim(vurmak değil tabi biraz sıkıştırarak) Daha sonra ben işim gereği evden biraz uzaklaştım bu süreçte annem kedimle daha fazla ilgilenmeye başladı. Öncelikle ses tonu önemli yanı sıra göz teması ve istemediğiniz hareketleri yaptığında ona bunu yapmaması gerektiğini anlatacak bir hareket ve kelime bulmalısınız. Mesela annem bunu şu şekilde başarmış; kedim ne kadar hırçın olsa da sakin bir ses tonuyla ve işaret parmağını göstererek ''yapma kızım'' diyerek uyarılarda bulunmuş. Kızımız bu hareketi görünce ve cümleyi duyunca yanlış bir şey yaptığını farketmeye başlamış yavaş yavaş. Bu süreç elbette birkaç hafta sürmüş hemen tepki vermemiş bizim kız. Ama şimdi gayet uysal bir hayvan haline geldi. Arada ısırmaya çalışınca yapma ya da hayır diyoruz hemen parmağımızı yalamaya başlıyor. Bir de hayvanlar bizim esirimiz değil istemedikleri şeylere onları zorlamamalıyız. Biz onları zorladıkça hareketleri fevrileşebiliyor. Bunu defalarca deneyimledim :)
 

Gülce

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Katılım
5 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
11
Tepkime puanı
1,321
Puanları
113
Konum
Eskişehir
Ödül maması ile kendinize çekebilir veya oyuncaklarla oynatarak zararsız olduğunuzu ona gösterebilirsiniz. Gün içinde en az 1-2 saatinizi ona ayırmanız ve hiçbir şeyle ilgilenmeden kediyle bağ kurmaya dikkat etmeniz gerekiyor. Bu saatler içerisinde ondan yüksekte durmamaya dikkat etmeli, yerde onun seviyesinde vakit geçirmelisiniz. Kesinlikle kucağa alma, kovalama, ani hareketlerde bulunma, yanında bağırarak konuşma, vurma, dişine patisine dokunarak kışkırtıcı hareketlerde bulunma, zorla sevmeye çalışma gibi hareketlerden kaçınmalısınız. Sevmek istediğinizde önce elinizi ona doğru uzatmalı ve elinizi koklamasına izin vermelisiniz, sevmeden önce sevilmek istediğinden emin olmalısınız. O sevilmek istediğinde bunu belli edecektir. Umarım bir an önce aranız düzelir.
 

Benzer konular