Kedim Malt Ve Vitamini Reddediyor

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

berbay

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
23 Kas 2022
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
İzmir
Merhabalar,

Üç kedim var. En büyüğü 6.5, ortanca 2 yaşında, küçük olan da 9 aylık ve üçü de kısır erkek kediler. Kedilerime bildim bileli Gimcat malt ve Gimcat multivitamin takviyesi yaparım. Yakın zamanda en büyük kedim Gimcat malt yemeyi bıraktı, Trixie denedim, yemedi, mamanın yanında hediye gelen Vet's Plus maltı ise severek yiyor. Bu süreçte veterinerime de danıştım, onun önerdiği markayı da reddetti. Yani Gimcat, Trixie ve (şu an markasını hatırlayamadığım) bir malt dahil 3 farklı maltı reddediyoruz.

Malt işini böyle çözdük derken, tabii bir Gimcat değil ancak yine de maltı bir şekilde yedirebiliyoruz derken, büyük oğlan bu kez de Gimcat multivitaminden vazgeçti. Zaten kendisi biraz seçicidir, yaş mama falan da sevmez eskiden beri. Hadi yine gıcıklığına denk geldik dedim, Vet's Plus maltı yiyor diye onun multivitaminini aldım fakat malta devam etse de Vet's Plus multivitamini de yemeyi reddediyor paşam. Küçük kardeşleriyse Gimcat ile hiçbir sorun yaşamıyor ve hem malt hem multivitamini şapır şupur yiyorlar (deneme amaçlı Trixie ve Vet's Plus da verdim, hiç itirazsız hepsini yiyorlar).

Bu bağlamda iki sorum olacak zira farklı tecrübelerin önemli olduğunu düşünüyorum bu konularda:

1) Tavsiye edebileceğiniz başka bir marka var mıdır özellikle multivitamin konusunda? Multivitamin takviyesini kesinlikle eksik bırakmak istemiyorum.
2) Neden Gimcat'i reddediyor olabilir yakın zamana kadar severek yerken? Böyle bir şey yaşayan birileri var mıdır, varsa tercrübelerini paylaşabilirler mi?

Not: Kullandığımız mama Pro Plan Sterilised (periyodik olarak aromalarını değiştirmekle birlikte hindi ve morina&alabalıklı olanları). Belki bir ön bilgi olarak bu da işe yarar.

Sevgiler ve teşekkürler!
 

berbay

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
23 Kas 2022
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
İzmir
Mesajı editlemeyi bulamadığımdan cevap olarak yazmak durumunda kalıyorum; kedilerimin düzenli check-uplarını yaptırıyorum. Birkaç hafta önce yapılan testler neticesinde herhangi bir enzim dengesizliği, kan değerlerinde sorun teşkil eden bir durum, enfeksiyon vs. bulunmamakta.
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,856
Çözümler
26
Tepkime puanı
975
Puanları
113
Konum
İzmir
merhaba

proplan guzel mamadır ama gerçek et oranı nedenıyle aynı fıyata farklı mamalarda araştırmanızı önereblirim.

Benzer bir durumu 2 kedim ile yaşadım. Ancak ben iç parazit hapını vermek için maltı kullanıp biraz zorladıgım için 2 ay boyunca malta agızlarını sürmediler.

Eğer sizde istemediği birşeyi yaptırırken o maltı kullanıyor ya da yaptıktan sonra veriyorsanız muhtemel bu nedenle yemek istemiyor olabilir.

hastalık nedeniyle vitamin hapı takviye vermiştim, ancak su an hatırlamıyorum hangisi. Genelde bazı markaaların maltları multivitamin içerikli oluyor, hem tüy topaklanması hem takviye amaclı işe yarıyor. bırde 2 haftada bır tavuk cıgerı haslayıp veriyorum, oldukca faydalı.

bende trixe kullanıyorum, 200 luk buyuk olanı yememeye baslamıslardı sanırım acıldıktan sonra bır sure sonra tadında degısıklık oluyor. bende 100lugunden aldım, sanki yeni maltmış gibi hemen yediler.

reddetme durumu için yukarda dediğim konu hariç kedi artık o tattan bıkmış da olabilr, bayatlamıs da olabilir. 2.5 senedir ben aynı maltı kullanıyorum.
 

berbay

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
23 Kas 2022
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
İzmir
Merhabalar,

Yanıtınız için teşekkür ederim. Maltı herhangi bir psikolojik durumla eşleştirebileceği bir olayımız olduğunu hatırlamıyorum, 3 kedi olduğundan bayatlama durumu da olmuyor (bir gün malt, bir gün vitamin, bir gün boş şeklinde bir düzenle bir ayda 100 grlık tüpler rahat rahat bitiyor, öyle diyeyim). Benim de aklıma gelen tadından bıkmış olabileceği zaten, pek başka bir açıklama bulamadım :).

Proplan'ı değiştirmeyi çok düşündüğüm zamanlar oluyor kimi sebeplerle fakat şimdiye dek hiçbir sıkıntı (tüylerde, iştahta, genel sağlıkta vs) yaşamadığımız için sürekli erteliyorum açıkçası. Varsa tavsiyeniz almak isterim, şayet vitamin konusu böyle gidecekse, ekseriyetle taurin yoğunluğu daha fazla olan bir mamaya geçmek elzem olacak gibi zaten.
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,856
Çözümler
26
Tepkime puanı
975
Puanları
113
Konum
İzmir
Acana ve Orjijen daha üst fiyatlar oldugu için o fiyat aralıgında ND Ocean serisini begenıyorum ben.
Diğer ND'ler mama içeriği değişikliği sonrası cogu kedi tarafından begenilmemişti.

Psikolojik bir durum olmadıysa muhteme tadından bıkmıştır o zaman.

Ben ekonomik şartlar nedeniyle Golosi kullanıyorum, fiyat olarak düşük ancak içerik olarak ND ve Proplana rakip bir malzeme kalitesi var. Ancak taurin oranı düşük oldugu için takviye veriyorum.
 

Benzer konular