Kediler Neden Evden Kaçmak İster?

Sizin Kediniz Evden Kaçmak İstiyor Mu?

  • Evet

    Oy: 1 14.3%
  • Hayır

    Oy: 2 28.6%
  • Bazen istiyor

    Oy: 2 28.6%
  • Sadece kızgınlık döneminde istemişti

    Oy: 2 28.6%

  • Kullanılan toplam oy
    7
Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Begüm

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
6 Ağu 2019
Mesajlar
424
Tepkime puanı
220
Puanları
43
Konum
Zonguldak

Eğer kediniz kapıyı açık gördüğünde evden kaçmaya çalışıyorsa bunu problem etmeyin derim.Ancak bazen kediler feci halde çılgına dönüyor ve dışarı çıkabilmek için bağırmaya başlıyorlar.Haliyle bu durum önemli bir probleme dönüşmeye başlıyor.Sonrasında komşularla aranızın açılmasına hatta şikayet edilmeye kadar gidebiliyor.Peki bu Kediler neden evden kaçmak ister, kediniz neden evden kaçmaya çalışıyor?

• Merak ve Özgürlük​

Kedinizle eğer hiçbir probleminiz yoksa ve evde herşey yolundaysa kedinizin dışarı çıkması için tek sebep dışarıyı merak etmesidir.Tabii kedinizin özgür bir karakter yapısına sahip olması da bunu tetikliyor.Peki çözüm ne? Mümkün olduğunca kedinizin bu isteğine direnmeye çalışın.Eğer kediniz bağırmaya, çağırmaya başladıysa ve artık başa çıkamıyorsanız gövde tasması alıp onu gezdirebilirsiniz.Aman yalnız dışarı salmayın, çünkü dışarıda diğer kediler ve gereğinden fazla araba var.

• Sokaktan Gelmiş Olması​

Sokaktan gelen kediler sokak ortamına alışkın oldukları için dışarıya çıkmak istemeleri çok normal.Özellikle de ilk aldığınızda böyle bir davranış görüyorsanız hiç şaşırmayın.Tabii evde yaşamaya çalıştıkça durulmaya başlayacak.

• Kızgınlık Dönemi​

Kedilerde, özellikle de erkek kedilerde bu dönemde yoğun bir dışarı çıkma ve cinsellik yaşama isteği görülür.Birçok kedi sever bu konuda fikir ayrılığına düşüyor.Kısırlaştırmalı mıyım yoksa çiftleştirmeli miyim gibi bir ikilem söz konusu.Eğer çiftleştirme söz konusu olursa yavrular sokakta perişan olacak.Yok kısırlaştırma olursa problemin çözülmeme ihtimali var bunun yanında kediniz eski hareketli dönemini geride bırakacak dolayısıyla kilo alacak.Seçenekler sizin elinizde, karar sizin.Ama ileride bu konuya da değineceğim.
yavru kedi ile ilgili görsel sonucu

Evde Mutlu Olmayabilir​

Kedinizin ev halkıyla bir problemi varsa ve evde huzurlu değilse bu onun evden kaçmak istemesine neden olabilir.Ancak bu sorunu çözmek çokta zor değil.Önce ona ilgi göstermelisiniz ve evde ki diğer kişiler de ona yakın davranmalı.Sonrasında ise evde ki mutluluğunu etkileyen diğer etkenler var. Siz onu mutlu ettikçe problemin azaldığını göreceksiniz.
Eğer kediniz çoktan evden kaçtıysa umalım ki başına birşey gelmeden geri dönsün.Ancak bilmeniz gereken önemli birşey var ki eğer yeni kaçtıysa aramak ve bulmaya çalışmak çok mantıklı.Eğer bulamadıysanız beklemeye devam edin muhtemelen kendisi gelecektir.Kedinizle beraber uzun, mutlu ve problemsiz bir ömür geçirmeniz dileğiyle, Hoşçakalın.
 

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
En çok sokaktan gelen kedilerin seslerine tepkisiz kalamıyorlar ve yanlarına gitmek istiyor. Yazın haliyle bir şekilde seslerini duyuyorlar ve kedileri durdurabilene aşkolsun, tabii kızgınlık döneminde bu daha çok artıyor :)
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,854
Çözümler
26
Tepkime puanı
974
Puanları
113
Konum
İzmir
Aldım karşıma konuştum bunlarla.

Dedim ki ulen en kaliteli mamayı yiyorsunuz, kakanız hergün temizleniyor.

HErgün kaşıyoruz temizliyoruz tazecik su içiyorsunuz ama gözünüz dışarda, hayırdır? dedim.

haklısın abi dediler, sarıldık ağladık.

Artık kapıyı açtıgımız zaman başka odaya kacıyorlar :D :D
 

Sinemelawen

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
27 May 2019
Mesajlar
945
Çözümler
5
Tepkime puanı
509
Puanları
93
Konum
Tokat
Bizimki telsiz cama çıkmaya bile korkuyor. Tabi arada bir apartmani merak edip, arkamdan bir iki kere binaya çıktı 😂
 

yunuscelik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
3 Ara 2020
Mesajlar
473
Tepkime puanı
172
Puanları
43
Yaş
24
Konum
Ümraniye
Sadece apartmana çıkıyor zaten ayakkabılarımız bizim en alt katta olduğu için günün çoğu kısmını apartmanda geçiriyor dış kapıya uğramıyor bile. Bütün daireleri ziyaret ediyor :D