Kedi Yıkamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
kedi-yikamanin-puf-noktalari.png
Kediler görebileceğiniz en temiz evcil hayvanlarından bir tanesidir. Temizlik konusunda o kadar hassastır ki okşadıktan hemen sonra kendisini yalayarak temizlediğini görmeniz içten bile değildir. Kedi tükrüğünün antiseptik özelliğe olması sayesinde tüyleri üzerinde bulunan mikropları kolayca temizleyebilirler. Bu sebeple kedilerin genel olarak bizim tarafımızdan yıkanma ya da temizlenmeye ihtiyacı yoktur. Ancak bazı durumlar olabiliyor ki mutlaka dışarıdan bir yardım ile yıkanması gerekiyor. İşte bu noktada kedi şampuanları devreye giriyor! Kedi yıkamanın püf noktaları nelerdir? Gelin hep birlikte bu konuyu detaylı inceleyelim, aynı zamanda fikir ve düşüncelerinizi, ilave etmek istediğiniz maddeler var ise ekleyebilirsiniz. Yazımın sonunda not düştüm fakat yine de belirtmek isterim ki, eğer kediniz su sevmiyor ise kesinlikle kedinizi banyo yaptırma taraftarı olmayın. Sevmediği herhangi bir eylemde bulunursanız kedinizi çok fazla strese sokmuş olur, neticesinde de büyük hastalıklarına yol açabilirsiniz bu konuda lütfen dikkatli ve duyarlı olalım.

Kediye banyo nasıl yaptırılır?​


Kedinizin çok kirli olup, mutlaka yıkanması gerektiğini düşünüyorsanız bu yazımızı çok dikkatli okumanızda fayda vardır. Yapılan en ufak hata veya yanlış seçimler kedinizi su'dan nefret edecek bir hâle getirebilir.

En az 2 Kişi Olun

Kediler doğası gereği banyo yapmayı, hatta su ile temas etmeyi hiç sevmez. Bu yüzden banyo esnasında size zorluk çıkartabilir. Banyo esnasında hem kedinize hem de kendinize işkence yaşatmak istemiyorsanız tek başınıza değil bir arkadaşınızla birlikte banyo yaptırın. Bir kişi kediyi tutarken ikinci kişi de köpükleme-yıkama işlemini yapmalı.

O Tırnaklar Kesilecek

Kedilerin suyu sevmediğini yukarıda söylemiştik. Banyoya giren bir kedinin suya dokunmak istememesi ellerinizin çizilip kanaması için yeterli bir sebeptir. Bu sebeple siz önleminizi baştan alın ve kediye banyo yaptırmadan önce tırnağını kesin.

Su Sıcaklığının Ayarlanması

Biz insanlara normal gelen ılık su kediler için sıcaktır. Kedinize banyo yaptırırken kendi duş aldığınız suya göre hafif daha soğuk olması gerekmekte. Yani soğuğa yakın bir ılık su ile kedinizi yıkayabilirsiniz.

Kediler Özel Şampuan İster

Kedi derisinin PH değeri biz insanlardan farklı olmasından dolayı bizim şampuanlarımız kediler için uygun değildir. Bu nedenle kedinize uygun güzel bir kedi şampuanı kullanmalısınız. Ayrıca suyu sevmeyen kedinizi yıkarken ona yumuşak ses tonuyla ismini ve güzel sözler söyleyerek kedinizi rahatlatmanız hem sizin hem de kedinizin yararına olacaktır :)

Yıkama Sonrası Durulamaya Dikkat

Kedinizi köpükleyerek kir ve tozlardan arındırdınız, gelelim durulama işlemine. Kedilerin yeterince durulanması sonradan yaşanabilecek sağlık problemlerinin önüne geçecektir. Keza yeterince iyi durulanmayan tüylerin arasında şampuan kalıntısı, toz, kir ya da başka bir yabancı cisim kalabilir. Bu durum tüylerini yalayarak temizleyen kedinizin sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Yıkanan Kediyi Kurulama

Kedinizi durulayıp banyodan çıkardıktan sonra kurulamaya geçmeden size önerimiz bir adet fotoğrafını çekmeniz! Çünkü bir kedinin görebileceğiniz en komik hali ıslak halidir :) Fotoğraf çekme işini fazla uzatmayın aksi taktirde kediniz üşütüp hastalanabilir. Kedinizi kurularken saç kurutma makinesi ya da benzer bir şey kullanmaya kalkmayın, kediler o tür makinelerin sesinden çok korkuyor :) Temiz bir havluyla hızlı bir şekilde kurulayabilirsiniz.

NOT: Kedinizi gerekmedikçe banyo yaptırmaya kalkmayın, bu durum kedinizin derisinde bulunan yağ tabakasında olumsuzluklar yaşanmasına sebep olabilir.
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,856
Çözümler
26
Tepkime puanı
975
Puanları
113
Konum
İzmir
Huysuz bir kediniz ise banyoya beraber girin çünkü o da sizi yıkayacaktır :D
Güzel bir paylaşım, insanlar bilinçsizce yıkıyor kedileri, halbuki miss gibidir kediler :)
 

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
Huysuz bir kediniz ise banyoya beraber girin çünkü o da sizi yıkayacaktır :D
Güzel bir paylaşım, insanlar bilinçsizce yıkıyor kedileri, halbuki miss gibidir kediler :)

Bu konuda hemfikirim, maalesef insanlar şurası - burası kirli kalmış diye kediyi yıkamaya çalışıyorlar sürekli. Eğer kedi temiz değil ise bunun 2 nedeni vardır. Ya ciddi bir hastalığı vardır ya da ciddi anlamda susuz kalmıştır. Bunları genel de sokaktaki kediler için görüyoruz ama evimizde de olabilme durumu yüksek.
 

Sinemelawen

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
27 May 2019
Mesajlar
945
Çözümler
5
Tepkime puanı
509
Puanları
93
Konum
Tokat
Biz 2 defa yıkadık. Birincisinde kısır ameliyatından kalma mavi boya vardı karnında onu gidermek içindi. Tek başımaydim her yerimi çizdi, parçaladı. 😂
İkincisinde de pet otelden geldikten sonra üstünde bit gibi bir şeyler gördüm, gecenin bir yarısı. Hemen yıkadık baya çıldırdı ama yapacak bir şey yoktu. Ertesi gün hemen dış parazit yapıldı. Bitlenmemis başka bocekmis sanırım ama isye iskillenince.
Bir daha da zor da kalmadıkça yikamam. Kendini 3 saat yalıyor zaten 😂
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,856
Çözümler
26
Tepkime puanı
975
Puanları
113
Konum
İzmir
bazıları kirden değil standarta bağlamıslar 2 ayda bir yıkıyorum falan diyorlar.

Genelde bu sekilde davranan insanlar her ne kadar hayvansever olsada belli aralıklarla "kedimin su hastalıgı cıktı" "kedim bu hastalıgı kaptı" tarzı konusuyorlar fakat nerede yanlıs yaptıklarını düşünmüyorlar
 
  • Beğen
Tepkiler: BZC

Benzer konular