Kedi ve Otobüs Yolculuğu

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

russianblue

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
14 Nis 2020
Mesajlar
2
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Konum
Bolu
Merhaba,

Kedi ile birlikte 8 saatlik bir otobüs yolculuğu yapmayı planlamaktayım. Benim yanımda yolculuk etmesi kedinin sağlığı açısından bir sorun teşkil eder mi merak etmekteyim.

Ne yazik ki insanlar otobüs yolculuğu sırasında maske ve hijyene dikkat etmemekte. Kedinin o havayı solumasıyla Covid19 yakalanma riski taşımakta mıdır?

Teşekkürler.
 

Serkan

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
26 Haz 2021
Mesajlar
221
Çözümler
2
Tepkime puanı
130
Puanları
13
Konum
Kayseri
Merhaba, günümüzde uzmanlar covid 19'a yakalanan insanların evcil hayvanlarıyla iç içe olmamalarını tavsiye ediyor. Bu durum, evcil hayvanlara da insandan enfekte olabileceğini ifade ediyor. Durum her ne kadar riski olsa da, evcil hayvanınızın kalacağı yer yoksa götürmek zorundasınız. Risk her yerde vardır, ancak siz maskesini çıkarmayın ve kedinize mama, su verirken veya severken elinizi dezenfekte etmeyi unutmayın. İyi yolculuklar dilerim :)
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,856
Çözümler
26
Tepkime puanı
975
Puanları
113
Konum
İzmir
Tespit edilmiş vakalar var ancak cok nadir ve sayılı olan örnekler var.

Ancak bunun yanında ciddi problemler var. Otobüs yolculugunda 8 saat gitmek zaten kedi cok cok alışkın değil ise kediye travmaya neden olacaktır. Gerçi alışkınsa bile kapalı alanda kalması nedenyile muhtemel sürekli bağıracak. Yeme içme ve dışkı problemlerinin yanısıra diğer yolcularda rahatsız olacaktır. Alerjisi olanı ve kedi kokusunu hiç saymıyorum bile.

Önceden bagajda serbest idi 2020 yılında yolcu kucagında kafeste olmak şartı ile onay alındı fakat tüm otbüslerde değil firmaların belirlediği evcil hayvan serbest ibareli otobüslerde var diye biliyorum.

Her ne kadar bende bir hayvansever de olsam 8 saatlik bir yolculukta birisinin hayvanının bağırması, kokması vs. kabul etmem firmayı ararım hemen. Cünkü beni yol tutuyor bir de uyuyamazsam sıkıntı yaşarım.

Umut edıyorum problem yaşamazsınız
 

Benzer konular