Kedi tuvaleti ve mama saatleri

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

yunuscelik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
3 Ara 2020
Mesajlar
473
Tepkime puanı
172
Puanları
43
Yaş
24
Konum
Ümraniye
Arkadaşlar bugün veya yarın kedi sahipleneceğim fakat aklıma takılan birkaç soru var onları size sormak istiyorum. Kediyi odamda besleyeceğim tabii ki yani maması odamda olucak tuvaletini ise odamın balkonuna koymayı planlıyorum balkon kapalı ve balkon ile odamda bir kapı var ben o kapıyı kapatıyorum öbür türlü oda soğuk oluyor.

1-Akşamları bu odanın kapısını kapatsam kedi tuvaletine gidemez yani asıl soru kediler akşam yemek yer mi veya tuvalete gider mi ?
2-Maması ve suyu sürekli hergün kapta taze mi olacak yoksa saat mı belirleyeyim ?
3-Akşam odada doğal olarak hiç ışık olmuyor bu bir sorun yapar mı ? Yoksa gece lambası alayim mi ?
4-Tuvaleti ile mamasını aynı odaya koysam nasıl olur ? odanın bir köşesine mamasını diğer köşeye de tuvaletini koysam. Aslında güzel bir yer var ama araştırmalarıma göre mama ile tuvaletin aynı ortamda bulunması iyi değil diyorlar.

Teşekkür ederim.
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,854
Çözümler
26
Tepkime puanı
974
Puanları
113
Konum
İzmir
Merhaba; alacağınız kedi kaç aylık olacak bu cok büyük farklılık yaratır.
Kendi kedime göre cevaplayayım (genelde farklı mıdır bilmiyorum) (birisi 5.5 aylk birisi 3.5 aylıkk)

1- Yavru Kediler her daim yemek yer. belli bir saatleri yoktur. Yemeği olmadıgında rahatsız hisseder ve mutsuz olur. Aynı sekilde tuvaletleri için de geçerli. yani şimdi çişini yaptı diyorsun 5 dk sonra bir daha yapıyor. Yani kapıyı kapatmanız hayvanın tamamen psikolojisini bozacak ve huzursuz hissedecektir.

2- her daim taze olması kedi için daha iyidir. veterinerimin dediğine göre azaldıkca eklemek saglıksız bir yöntem. zaten kabı temizlerken göreceksiniz ki mamaları aldıgınızda altında kıl tüy dolu oluyor. Hijyenik değil. Her daim mama duracağını hesaba katarsanız , eski mamayı mama kutusuna bosaltıp karıştırıp tekrardan günlük mama ve su koymanız gerekir. Zorunlu durumlarda (evde 2 3 gün olmayacaksanız) yapılabilecek birşey yok tabi, idare ediverirler.

3- benim kedim miyavlıyor sıfır ışık oldugunda. Bilinenin aksine kediler karanlıkta görmezler. Tam tersi kediler az ışıkta güzel görürler , bunu da insanlar "karanlıkta görüyor" olarak hatalı yorumlamışlar. 3 liralık sensörlü fişe takılan gece lambalarından alın. mama ve kum kabını inceden aydınlatacak bir noktaya koyarsanız hava karardıgında kendınden yanacagı için ufaklık daha mutlu hissedecektir.

4- Kesinlikle kapalı kum kabı alın. Mama ve kum kabını aynı odada kullanabiliyoruz, bana yanyana koyma demişlerdi ikisini ve bende veterinerime sordum. Kapalı kum kabı var ise dipdibe olmadıgı sürece koyulmasında hiçbir sıkıntı yokmuş. benım kum kabı ve mamalar arasında 1 metre mesafe var, aynı yerdeler.
 

Gülce

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Katılım
5 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
11
Tepkime puanı
1,321
Puanları
113
Konum
Eskişehir
Kediler her zaman yemek yer ve kapıların kapalı kalmasından hiç hoşlanmazlar. Tuvalet kabını az girilen bir odaya koymanızı öneririm, özellikle evde çocuk veya hamile biri varsa onların en az bulunduğu ortama kabı koymalısınız.
Kedinizi tek bir odada bakmakla kısıtlamayın, o evi gezdikçe kendine ait bir alan bulup orayı sahiplenecektir.
Evin içerisi tam karanlık olmuyorsa, evin içerisine sokak lambasının ışığı, ay ışığı girebiliyorsa sorun etmeyebilir. Yine de emin olmak için gece lambası alabilirsiniz.
 

yunuscelik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
3 Ara 2020
Mesajlar
473
Tepkime puanı
172
Puanları
43
Yaş
24
Konum
Ümraniye
Çok teşekkür ederim arkadaşlar aklımdaki bütün soru işaretleri gitti. Kum kabını kapalı aldım.
 

Benzer konular