Kedi Sahipleneceklere Tavsiyeler

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Begüm

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
6 Ağu 2019
Mesajlar
424
Tepkime puanı
220
Puanları
43
Konum
Zonguldak

Kedi Sahipleneceklere Tavsiyeler​

İnsanlar çocuk yaparken defalarca düşünürler, acaba hazır mıyım , acaba ona iyi bir ebeveyn olabilir miyim diye kafa patlatırlar.Evine kedi alan bir insanı göz önüne alırsak bu insanın kedilere değer verdiğini anlamak zor değil.Ancak istemek bu işin yarısı birde diğer yarısı var.Kedilerle ilgili tecrübeli insanlardan, öneriler almak yapılacak birçok hayati hatanın önüne geçecektir.O yüzden bu yazıyı okuyarak çok doğru bir iş yaptığınıza emin olabilirsiniz.Kedi sahipleneceklere tavsiyeler adı altında okuduğum yazılar bana çok faydalı olmuştu.Örneğin ekşi sözlükte bir yazar açıkta sıvı temizlik malzemesi bırakmayın diye bir yazı yazmış.Bunu dikkate almazsınız kediciğiniz için kötü sonuçlanabilir.Herşeyi geçtim kediniz Allah korusun ölürse vicdan azabı çekersiniz.Kedi sahipleneceklere öneriler adlı yazıyı keşke daha önce okusaydım demeye hiç gerek yok.

• Sadece Sevmek Yetmiyor​

Kedi sahiplenecekseniz sabırlı bir insan olmanız gerek.Bu aslında herşeyden bir tık daha önde.Kediniz sizi tırmaladığında, tüy döktüğünde, hasta olduğunda, geceleri miyavladığında, evden kaçmaya çalıştığında usanacaksınız ve sinirleriniz bozulacak.Bu günler geldiğinde kediyi kapının önüne koyacaksanız hiç girişmeyin bu işe.Ayrıca bu kedinin günü gelince büyüyeceğini, hep o küçük yavru kedi olmayacağını da bilin.Tabi zamanla görüntüsünden daha çok içinde ki o tatlı canlıyı sevmeye başlayacaksınız ancak yinede bunu bilmekte fayda var.

• Mümkünse Sokak Kedileri Önceliğiniz Olsun​

Parayı basıp kedi almanın hiçbir mantığı yok.Hem sizin bütçenize yazık hemde dışarıda onca evsiz, sahipsiz kedi varken gereksiz yere masraf yapmanın bir anlamı yok.Benim tavsiyem kedi sahiplenmeden önce bir veteriner bulup tanışın.Eğer yardımcı olmaya hevesli biriyse ve sizi kedi sahiplenmeye teşvik ediyorsa konuyu daha da açın.Baktınız hiç umrunda değil hemen başka bir veteriner bakın.Hayvanlara zerre kadar ilgisi olmayıp, meslek olsun çalışayım diyerek veteriner olan kişilerden size bir fayda gelmez.

• Kedilerin de Tuvalet İhtiyacı Var​

Bu konu her ne kadar hepimizin malumu olsa da bazen problem olabiliyor.Ancak kumla ve bir leğen ile halledilebilir.Birkaç kere ortalığa yapar, sonra ima ederek anlatırsanız kuma yapması gerektiğini anlayacaktır.Ancak klozet kullanabilen kediler de var.

• Kediler Asil Hayvanlardır​

Bu konuda bilmeniz gerekenler arasında.Kediler siz her oynamak istediğinizde oynamazlar, her çağırdığınızda gelmezler.Yani sizin istediğiniz hayatı değil, onun istediği hayatı yaşarsınız.Bunu bilerek kedi alın.Eğer aksini istiyorsanız kedi değil köpek almanız gerekiyor.

• Kediler ve Yemek​

Kediler her yemeği yememeli ve bu konuda ki sorumluluk sizin üstünüzde.Çünkü siz ona ne verirseniz, ona alışacak ve onu yemek isteyecek. Bunun dışında kedinizin suyunu günde 2-3 kez tazeleyin(tazelemezseniz içmeyebilir) , mesela süt oldukça sağlıksızdır.

• Mümkünse 2 Tane Sahiplenin​

Kediler için sosyallik çok önemli.Bu sebeple kedinizi yetiştirirken bu konuda zorlanabilirsiniz.Bu zorluğu aşmak için 2 tane kedi sahiplenebilirsiniz.Eğer 2 tane kediniz olursa sosyallik konusunda hiç zorluk çekmezsiniz.

• Kedinizi Kısırlaştırmanız Gerekebilir​

Kızınız yanında 3-4 tane yavruyla geldiğinde şaşırmayın.Bunlar olabilir.Şaka bir yana kediler bu dönemlerinde bağıran, agresif, huysuz canlılara dönüşüyor.Birçok insanda bundan dolayı kedisini kısırlaştırıyor.Bu da aklınızda olsun.
Son olarak unutmayın ki kedi sahiplenmek büyük bir sorumluluktur.Bu sorumluluk her insanın kaldırabileceği bir sorumluluk değil maalesef.Ondan dolayı bu işin peşini bırakmayın ama olmayacaksa da zorlamayın.Ancak kedi sahiplenmek emin olabilirsiniz ki evinize iyi gelecektir ve bu zorlukların yanında size çok güzel anlarda yaşatacaktır.Sahipleneceğiniz kedinizle beraber uzun , mutlu ve problemsiz bir ömür geçirmeniz dileğiyle.Hoşçakalın.
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,854
Çözümler
26
Tepkime puanı
974
Puanları
113
Konum
İzmir
Cok yararlı bir paylaşım begüm hanım, forumumuza bu bilgileri eklediğiniz için yönetim olarak teşekkür ederiz :D
 

Benzer konular