Kedi Maması Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler!

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
kedi-mamasi-alirken-dikkat-edilmesi-gerekenler.png

Kedi dostunuzun mama seçimine dikkat etmek oldukça önemlidir. Yaşamı boyunca sizinle kalacak evinizin bir parçası olacak dostunuzun beslenmesine dikkat etmek gereklidir. Market raflarında yer alan kalitesiz mamalar uzun vadede dostunuzun genel sağlığında ciddi sorunlara neden olurlar.

Bu kalitesiz mamalardan kaynaklanan sağlık sorunları sizlere daha yüksek miktarlarda veteriner masrafları çıkaracaktır. Bu konu iyice düşünülerek canımızdan çok sevdiğimiz evimizin bir üyesi olan tüylü dostlarımızın sağlığını düşünmek biz ailelerin en büyük sorumluluğudur.

Aynı zamanda kedi mamaları hakkında bilgi almak için internet sitemiz de uygun kategoriye girerek bilgi alabilirsiniz. Sorunuzun olmadığı bir konu bulamadığınız vakit direkt olarak açabilirsiniz konunuzu.

Kaliteli Kedi Maması Nasıl Olmalıdır?​


Kaliteli kedi maması mama paketlerinin arka kısmında yer alan içindekiler alanından kolaylıkla ayırt edilebilir. Kediler için yararlı olmayan ürünler bulunan kedi mamaları maliyeti düşürerek kalitesiz bir mamaya dönüştürülür.

  • Sağlıklı ve kaliteli bir kedi mamasının içerisinde alerji yapan soya, soya unu, mısır glüteni, digest gibi maddeler olmamalıdır. Maliyeti düşürmek için kullanılan boş ve hiçbir faydası bulunmayan bileşenlerdir.
  • Sağlıklı bir kesi mamasının içeriğinin kaynağı belli olmalıdır. Örneğin Chicken by products yani et ve yan ürünleri gibi ucu açık kelimeler barındırmadan direk etin kaynağı belirtilmelidir. Örneğin %40 tavuk eti gibi.
  • Kaliteli bir kedi mamasının içerisinde mineral ve vitaminlerin doğru oranda bulunması gereklidir. Fosfor, kalsiyum ve magnezyum oranlarının yeterli olması önemlidir. Fazla olması kedimizde böbrek sorunlarına yok açar.
  • Kediniz mamadan dolayı alerji olduğunda bu maddeyi tespit etmek ve sonra yüksek protein almasının önüne geçmek olmalıdır. Çok yüksek protein değerlerine sahip mamalardan bu dönemler içerisinde uzak durmak gereklidir.
  • En son olarak mamanın kimyasal yollarlar mı yoksa bitkisel bileşenlerle mi raf ömürlerinin uzun tutulduğuna dikkat etmek gereklidir.

Veteriner hekiminiz kedi maması seçimlerinde sizi yönlendirecek en doğru kaynaktır, elbette sitemizin Kedi Mamaları kategorisine konu açarak üyelerimizden ve yetkililerimizden de bilgi alabilirsiniz. Ayrıca bir kedinin hangi mamaya alerjisi olduğu deneme yanılma yolu ile tespit edilir. Fakat market rafları ve bazı petshoplarda satılan en düşük kalite mamalar fiyatlarından bile kendini belli eder. Bu mamaları kullanırken bir kere daha düşünmek ve sevdiğiniz tüylü dostunuz ile çok uzun yıllar sağlıklı bir ömür geçireceğinizin hayalini kurmanızı isteriz.
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,854
Çözümler
26
Tepkime puanı
974
Puanları
113
Konum
İzmir
Veteriner hekiminiz kedi maması seçimlerinde sizi yönlendirecek en doğru kaynaktır,


Bu kısma katılmıyorum @Tevfik , bircok veteriner sadece anlaşmaları oldugu ve pay aldıklarından kaynaklı alakasız mamalar öneriyor. :)

Ancak özel durumlarda sadece veterinerlerde satılan mamalar var, onları bu konu harici tutuyorum
 

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
@Arndiol, ben makalelerim de her zaman güzel olanı düşünüyorum sanırım Ekin :) aklımda her zaman işini dürüst, kaliteli ve özverili yapan insanlar geliyor.

Söylediklerine katılıyorum, yerden göğe kadar haklısın. Bu şekilde mama tavsiyesinde olan çok fazla veteriner hekim var, bu konuda da bizler elimizden geldiği kadar tüm hayvanseverleri bilgilendireceğiz.
 

Benzer konular