Kedi Isırması Nasıl Engellenir?

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
Kedi ısırması iki türlüdür. Biri sevgi göstergesi olarak kabul edilen, acı vermeyen, nazik bir şekilde yapılan ısırık, diğeri ise agresif bir şekilde can atıcı şekilde yapılan ısırmadır. Davranışın değiştirmek için öncelikle türünü belirlememiz gerekir.

Agresif kedi ısırması, acı verici, kanamalı,enfeksiyona sebep olabilen ve iz bırakan ısırmadır. Kediler genelde korktuklarında veya etraftaki kedilerin etkisiyle agresif bir şekilde ısırırlar. Ayrıca, sert bir şekilde oynamaya alışmış kediler, bölgesini korumak isteyen kediler ısırabilir. Bunların içinde birinci sebep ise küçüklükten beri sert bir şekilde oynamaya alışmış kedilerdir. Ayrıca bir yeri incinmiş veya yaralanmış kediler çok tehlikeli şekilde ısırabilirler.

Sevgi Isırığı ise, kedilerin çok bağlandığı insanlara veya kedilere karşı yaptıkları sevgi gösterisidir. Çok nazik ve insanın canını acıtmayacak tarzdadır.

Kedi Isırması : Oyun Agresifliği

Kediler, ailemizin bir parçası olsalar da, onların doğasında yırtıcı birer hayvan olduğu gerçeğini unutmamak gerekir. Kediler özellikle genç ve yavru kediler enerjilerinin büyük çoğunluğunu oynayarak harcarlar. Doğada olduğu gibi, oyun oynamak onların avlanma yeteneklerinin geliştirilmesi için onlara verilmiş bir iç güdüdür. Normal doğasında, kardeşleriyle ve ebeveynleriyle oynadıkları oyunları, evcil kediler evde insanlarla oynarlar.

Sorun, kedilerin insanlarla oynarken, tırmalayarak ve ısırarak sert bir şekilde oynamak istemelerinden kaynaklanıyor. Normalde kardeşleriyle oynarken, bu küçük ısırma ve tırmalamalar, kalın derileri ve kürkleriy sayesinde tolere edilebilirken, insanın çıplak derisi için acı verici bir hal alabilir.

kedi-isirmasi-nasil-engellenir.png


Kedilerin Isırmaması için Ne Yapmalı ?

Kedi Isırmasını Engellemek için Ona Zaman Ayırın : Kediler canları sıkıldıklarında ve oynamak istediklerinde dikkat çekmek için sahiplerini sert bir şekilde ısırır veya tırmalar. Kediler düzenli olarak oynamaya ihtiyaç duyarlar. Günde iki defa 10’ar dakika oynamak tavsiye edilir.

Kedi Isırmasını engellemek için, asla çıplak elinizle oynamasına izin vermeyin. Elinizin veya ayağınızın oyuncak olmadığını ona öğretmeniz gerekir. Ona ilgi duyabileceği oyuncaklar alın. Mesela peluş oyuncaklara genelde hiç bir kedi hayır diyemez.

Kedi Isırmasını engellemek için; oynarken elinize kolonya dökebilirsiniz. Genelde kolonyanın tadı ve kokusu kediler için rahatsız edicidir ve genelde ısıran kedilerde kesin çözümdür.

Kedi Isırmasını engellemek için; oyuna mola verin. Sizi ısırdığında, onu yalnız başına bir odaya kapatırsanız, veya bulunduğu yeri terkedip onu yalnız bırakırsanız. Kediler bir süre sonra ısırma kaynaklı olduğunu fark ederler. Bu teknik ayrıca yetişkin kedilerde de işe yarar.

Kedi Isırdığında Ne Yapılmalı

• Öncelikle ısırılan bölgeyi bol sabunlu suyla yıkamak gerekir.
• Kuruladıktan sonra ısırığın üstüne antibiyotikli merhem sürülmelidir.
• Steril bandaj uygulaması yapılır.
• Eğer enfeksiyondan şüpheleniyorsanız veya kedinin kuduz aşısı olup olmadığını bilmiyorsanız mutlaka doktora başvurmalısınız.
 
  • Beğen
Tepkiler: Miu

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,854
Çözümler
26
Tepkime puanı
974
Puanları
113
Konum
İzmir
karşıma alıp anlatıyorum anlamıyor :D bende fısfıs kullanıyorum gorunce kacıyor
 

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
karşıma alıp anlatıyorum anlamıyor :D bende fısfıs kullanıyorum gorunce kacıyor

Ben yeni görüyorum bu yorumu :D

Tabii alternatif çözümler bulmak gerekir (zarar vermeden) fısfıs düşüncesi bayağı etkili ve güzel bir yöntemmiş :D
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,854
Çözümler
26
Tepkime puanı
974
Puanları
113
Konum
İzmir
Tüm sorunların çözümü ikinci kedi.

İkinci kediyi alınca ne tırmalama, ne uyutmama ne de ısırma huyu kaldı. Muhattap değiliz artık :D

Fısfıs cok şımardıgı zaman etkili, tabi sadece yazın yapılabilir ve yüzüne yapmamak lazım. ben poposuna sıkıyordum :D
 

Benzer konular