Kedi Eğitimi İçin İpuçları

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Serkan

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
26 Haz 2021
Mesajlar
221
Çözümler
2
Tepkime puanı
130
Puanları
13
Konum
Kayseri
Kedi Eğitimi için ipuçlarını bu konu altında toplayalım. Sizin de kedi eğitimi için herhangi bir ipucunuz bulunuyorsa paylaşabilirsiniz. Söylentilerin aksine, kedileri eğitmek köpekler kadar eğlencelidir. Kedi eğitimi ile kedilerinizle bağlantı kurabilirsiniz ve yeni komutlar öğretebilirsiniz.

Kedi Eğitimi Nasıl Yapılır?
Kedi eğitimi, komutların işlenebilmesi için son derece önemlidir. Yavru kedi eğitimi de bunun içerisinde dahildir. Aşağıdaki listede bilmiş olduğum birkaç kedi eğitimi ipucunu sizlerle paylaştım.
  • Yavru kedi eğitimi için her zaman ödüllendirici olun. Isırmasından vazgeçirmek için, ev yapımı veya petshoplardan alınan ödül mamaları ile elinizi hafifçe ovun ve onu sevin. Eğer ısırmaya çalışırsa, elinizi hızlı değil yavaş çekin.
  • Sizin yaptığınız veya mağazadan alınan eğitim çubuklarını alın. Bunları burunlarına doğru yakınlaştırarak uyanık olmalarını sağlayabilirsiniz. Bu çubuğa dokunduğu an ödül verin.
  • Kediniz oturduğunda, kedi eğitimi başarılı olduğu için ödül verin. Bu davranışını tekrarladığında "otur" kelimesini ekleyin. Zaman içerisinde otur komutuna alışacak ve siz söylediğinizde oturacaktır.
  • Kediler, eve girdikleri andan itibaren gelmeyi öğrenirler. Gel komutuna alıştırmak için, ikramlarınızı bir bardağa koyun ve kedi sesi tanıyana kadar sallayın. Kediniz geldiğinde sevin ve ödüllendirin.
Kediler Taşıma Kabına Nasıl Girer?
Çoğu kedi, mutlu bir şekilde taşıma kaplarına girerler, ancak bazı kedilerin taşıma kabı ile pek arası yoktur diyebilirim. Kedi taşıma kabını yanına doğru götürün ve içerisinde ödül koyun. Böylece, kabın içerisine her girdiğinde ödüllendirin. Bu davranışa zaman içerisinde alışacaktır ve böylece kaba girecektir.

Sizin de bilmiş olduğunuz kedi eğitimleri ya da yavru kedi eğitimi ipuçları varsa bu yazı altında belirtebilirsiniz.
 

Tuncay

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
22 Ara 2020
Mesajlar
170
Tepkime puanı
69
Puanları
28
Konum
Ankara
Kedi eğitiminde en önemli noktalardan biri, kedinin oyun oynarken tırnak çıkarmaması gerektiğini öğretmektir. Ben öğretmedim, her oyun oynadığımızda acılar içinde kalıyorum, siz öğretin :LOL: İnternetten araştırdıklarıma göre, kediniz oyun oynarken tırnağını çıkarttığında hayır diyerek, yavaş bir şekilde yanından uzaklaşmanız ve bir süre oyun oynamamanız gerekiyor. Bu süreç, biraz uzun sürebiliyormuş ama sonunda oyun oynarken tırnak çıkarmamayı öğreniyormuş, tavsiyem böyle bir eğitim verecekseniz yavruyken verin, çünkü büyüyünce zaten bu duruma çoktan alışmış oluyorlar.
 

Benzer konular