Karatavuk Yavrusu Buldum

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

abbas

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
15 Tem 2022
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
azerbaycan celilabad
Selam. Ben dışarıda bir karatavuk yavrusu buldum . Yumurta sarısı ile besliyorum. Başka ne yedirebilirim? Dışkısı çok akıcı sarı ve beyaz olarak değişiyor. Ara ara ötüyor, yem verince susup gözlerini kapatıyor. Yuva yaptım ona ama içinde durmuyor. Çubuk koydum yanına, çubuğa da kumaş sardım ayaklarına soğuk almasın diye. Görünüşü hiç iç açıcı değil gibi. Kafasını vücuduna çekiyor. Ağaçtaki yuvasına iki kez geri koydum ama atladı. Bir metreden düştü yani iki kez. Ne yapabilirim, ne yedirebilirim başka? Yardımcı olun acil.
 

BZC

Teknik Sorumlu
Yönetici
Kus Dostu
Katılım
29 Haz 2022
Mesajlar
376
Çözümler
9
Tepkime puanı
141
Puanları
43
Konum
İstanbul
Eğer kendisi yemiyorsa enjektör ile besleyin. Ilık suya irmik koyun ıslansın ve yumuşasın sonra şırınga ile yedirmeye çalışın. Yetişkinleri meyve ve böcek yiyerek beslenir. Genel olarak aşağıdaki listedekileri yerler. Ama dediğim gibi yavruyla şırınga ile besleyebilirsiniz, ben o şekilde büyütmüştüm.

Karatavuk ne yer?
  • Solucan
  • Darı
  • Kanarya Yemi
  • Kendir Tohumu
  • Meyveler
  • Böcekler
 

Sultanım

Kanatlı hayvanlara merak salmış birisi :)
Moderatör
Kus Dostu
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
971
Çözümler
26
Tepkime puanı
508
Puanları
93
Yaş
18
Konum
İstanbul
Canlı yem ile beslemeniz en iyisi olur, yumurta sarısı karaciğeri yorabilir ve tam olarak besin ihtiyacını karşılayamaz. Büyüdükçe darı alıp verebilir, yiyebileceği sebze çeşitlerinden minik parçalar vermeye başlayabilirsiniz.
 
  • Beğen
Tepkiler: BZC

Azzuro

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
25 Tem 2019
Mesajlar
22
Çözümler
1
Tepkime puanı
9
Puanları
3
Konum
İstanbul
İnstagramda fecebookta vetvoc Nilay tezsay var veteriner ona danışın o yaban kuşları hakkında çok bilgi sahibi size öneri verir ben martı yavrusu bulmuştum yaş kedi maması verin demişti yada kuru mamayı ıslatıp yedirin diye yardımcı olmuştu büyüttük yolladık doğasına