İzmit Gezisi ve Yaşadıklarım

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
Merhaba değerli hayvan sever dostlarım, bildiğiniz üzere sohbetler kategorisinde dilediğiniz gibi sohbet edebilirsiniz ve bu durumda kimse sizi yargılayamaz. Geçen hafta İzmit gezintim vardı ve burada sizlere yaşadığım birkaç iyi-kötü anımdan söz edeceğim.

Geçen hafta pazartesi günü İzmit'e kardeşim kadar sevdiğim Özkan ile yola çıktım, yol güzergahımız Kayseri'den Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Bolu ve İzmit oldu. Ankara - İstanbul otobanında sol ön lastiğimizin patlamasından dolayı (burada çok şanslıydık, dinlenme tesisi, yakıt istasyonu ve lastikçinin önünde denk geldik) biraz oyalandık, parantez içerisinde belirttiğim gibi lastikçinin önünde bu olayın yaşanması çok büyük şansımızdı diyebilirim. Lastikçi abimiz patlayan yere fitil atarak binlerce kilometre gideceğimizi söyledi ve İzmit merkeze geldiğimizde lastiğimiz yeniden indi.

İzmit merkezde yer alan Shell benzinliği karşısında bir lastikçi bulduk ve lastikçiye bir abi ile beraber girdik, durumu izah edip lastiğin değiştirilmesi gerektiğini söylememize rağmen saat 19:00 geçti, ben değiştiremem dedi ve değiştirmedi. Çok garip bir esnaflık anlayışları var, Kayseri'de müşteri mağdur olmaması için her şey yapılır ya da ben yanlış biliyorum. O sıra içeri beraber girdiğimiz Halim abi ile tanıştık, kendisiyle yaklaşık 2 saat lastikçi aradık... ben de Özkan'a bizim arabanın içinde, adam o kadar bizimle gezdi yemek ısmarlayalım dedim. Bunu dedikten sonra Halim abinin aracını takip ederken direkt sağa çekti arabasını, karnınız acıktımı dedi, biz de aynen abi sana yemek ısmarlayalım dedik biraz önce sağ olsun o kadar ısrar etmemize rağmen siz misafirsiniz yolda kaldınız diyerek yemeğe götürdü, ardından mühendis bir arkadaşı geldi ve 7/24 açık lastikçi bularak lastiğimizi tamir ettirip onunda parasını verdi. Her ne kadar mahçup oluyoruz abi bu şekilde dememize rağmen; olmaz siz misafirsiniz, yolda kalmışsınız ben size ödeditirsem eğer kendimi mahçup hissederim dedi. Halim abi bu arada OF'lu, her nereli olursa olsun Yurdum insanı gerçekten genel olarak yardım ve misafir sever (istisnalar elbette var)

Gece saat 23:00 gibi Baltürk otele yerleştik Özkan ile, hemen duşa girip yatağa geçtiğimde klimayı açık unutmuşum ve sabaha kadar öylece yatmışım, ağrısını ise 2 gün sonra yaşadım. Sabah uyandığımızda 2. gün web üzerinden uzun zamandır görüştüğüm Onur ile buluştum İzmit merkezde, biraz starbucksta oturduktan sonra sağ olsun bana İzmit'i gezdirdi. İzmit'i çok sevdim ama çok kalabalık, küçük yer olmasına rağmen haddinden fazla araç trafiği, insan kalabalığı vardı. Ben biraz daha sakin yerleri tercih ederim tatil yapacağım zaman veya kafa dinleyeceğim zaman. Onur ile buluşup görüştükten sonra akşama doğru Özkan ile yeniden buluştum, karnımızı doyurup biraz alışveriş yapıp otele yeniden geçtik. Aslında bizim planımız İzmit'ten sonra İzmir'e geçmekti fakat iptal oldu.

3. gün ise yaklaşık 12 yıldır web üzerinden konuşup, hiç denk gelemediğim Mertcan kardeşim ile görüştük. Sabah kahvaltısı yapalım dediler ve Özkan, Hacer, Seher, Mertcan ve ben güzel bir sabah kahvaltısı yaptık. Çok uzun süre sonunda buluşup yüzyüze görüşmek beni ayrıca çok mutlu etti diyebilirim. Kahvaltımızı yapıp ayrıldıktan sonra Hacer, Özkan ve ben bir kafede yaklaşık 2 saat oturduk o gün akşama doğru yola çıktık. 10 saat sonunda Kayseri'ye yeniden geldik ama ben sabah uyandığımda sağ sırtımı hissetmiyordum, nefes aldığımda dahi ağrıyan, ağrısı kolumdan parmaklarıma kadar inen bir rahatsızlıkla karşı karşıyaydım. Yaklaşık 5 gün oluyor ama hâlen ağrı devam ediyor maalesef, ben bu durumu anlattığımda (klimanın açık kalmasını) herkes bana iyi ki felç geçirmemişin dediler.

Aslında çok uzun anlatmak istemedim ama kısacası budur, buradan çıkartacağım en güzel sonuç ise içerisi sauna gibi dahi olsa bir daha klima açmam :)