Hayvanseverlerin Agresifliği

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,854
Çözümler
26
Tepkime puanı
974
Puanları
113
Konum
İzmir
Özellikle fb gibi sosyal medyalarda denk geliyorum, hayvansever platformlarda bircok kişi insanları aşağılayıp rezil etmeye calısıyor.
Mesela ben kedi bakma işine yeni girdim, emin olun bir british in 1500 tl olabileceği aklıma gelmedi bile. internette az tüy döken olarak baktıgımda british i gördüm, bende bir gruba yazdım.

Yemediğim hakaret kalmadı, paralı oldugunu bilmiyordum dedim bu seferde bedava ise bizde alalım falan demeye başladılar. bende dedim ki bedava diye cins kedi almak istiyorsanız siz hayvansever değilsiniz dedim. Diyorlar ki cins kediyi bedava verirsen kıymetini bilmezler. Ne alaka çözemedim :) tekir bedava diye can değil mi yani, cok sacma.

Zaten su british scootish'lerde almak isteyene hakaret ve aşağılama ancak satana 1 kelime laf etmiyorlar. sayfalarca kedi satış ilanı arasında 1 tane uyarı yok ama almak istersen vıdı vıdı :)

neyse, işin içine girince dedim ki "kedileri ticarete dökmüş bunlar, para ile almayayım olmaz" . Bu sefer sokak kedisi aramaya başladım, zor durumda olanlardan alayım dedim, arama sayfalarına "yardıma muhtaç yavru ve dişi sokak kedisi arıyorum" dedim, yine linç ettiler :) sipariş mi veriyorsun dediler. İnsanlar bir garip. Sokak kedisini kurtarıyorum, ama aldıgım hayvanın hiçbirşeyini secmeme izin vermeyip hakaret ediyorlar.


Ara ara hala sahiplendirme sayfalarına bakıyorum, kedimin gözü akıyor yardım diyene "bakamayacaksan alma" diyenlerden tutun yardıma muhtaç sokak kedisini sahiplendirmek isteyenlere "vicdansız neden sen kendi evine almıyorsun sokakta bırakıyorsun" diyenlere kadar garip garip insanlar var.
Birisi diyorki " kedim tam kısırlaştırma öncesi hamile kaldı, yavruları sahiplendireceğim" , tekir vs. oldugu zaman millet yine hakaret ediyor, vicdansızlıkla sucluyor ancak cins kedi ise "oyyy cok tatlı, insallah ev bulur" diyorlar


Kısaca, bu tipler hayvansever falan değil. Sadece gereksiz duyar kasan insanlar.

Eminim aramızda da vardır.

Lütfen böyle olmayın. Cünkü gerçekten kedi sahiplenmek isteyen bir insanları kendi dayatmalarınız yüzünden vazgeçiriyorsunuz.


Bu arada benim kızım da kaza kurşunu olarak doğmuş tam kısırlaştırma öncesi.
İyi ki de olmuş.
Russian blue cinsi. Öyle satılacak cins bir kedi değil. Ama iyi ki de doğmuş.
 

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
Hayvanların satılmasına kesinlikle ben de karşıyım, fakat sizinle hemfikir olduğum birçok nokta var.

Bu dediklerimi lütfen gerçekten hayvan sever olup, sadece onlara yardım edebilmek ve onları tüm kalbiyle seven kişilere söylemiyorum. Maalesef aşırı derece psikopat var! Bakın bu yazımı belkide alıp ileride diyecekler ki hayvanlar net'in sahibi Tevfik bey hayvan severlere hakaret ediyor, ama bunu o denli paylaşan kişi üzerine alınıyorsa asıl psikopat o kişidir!

O kadar garip duyarlar, o kadar garip paranoya yapan insanlarla karşılaştım ki bunun tarifi olamaz. Biliyorsunuz ben çekiliş yapıyorum, bu sitenin gelirini ise sokak hayvanları için harcıyoruz. Bu çekilişi bir arkadaşım yapıyor ve bana dediği: kardeşim en kaliteli mamayı hediye et sonuçta sokaktaki hayvanda olsa, evdeki hayvanda olsa bir can yiyecek dedi... o yüzden en kalitelisini hediye et dedi.

Bu çekilişle verdiğim hediye mama yüzünden "neden herkese ücretsiz göndermiyorsunuz" diyenler. Daha sonra "siz hayvan sever değilsiniz" diye hakaret edenler. O kişiler tüm gün elinde telefonla neticelerini yayıyorlar kanepeye, sosyal ağlarda gördükleri hayvan olduğunda direkt çözüm arayan kişiye saldırıyorlar. İnsan yardım istiyor işte, yardımın dokunacaksa yaz yoksa hiç bakma bile. Büyük bir gereksiz kalabalık var maalesef...

Aşırı duyar kasıp, insanlara demediğini bırakmayan bir kadın vardı zamanında ve o kişi hayatı boyunca kedinin veya köpeğin başını okşamamış hiç. Neden? Fobisi varmış, korkuyormuş! Bu gözler neler gördü, bu kulaklar neler duydu bir bilseniz inanın anlatsam gece yarısına kadar sürebilir.

Barınaklara hayvanları beslemeye gidiyorduk haftasonları, bakımlarını falan yapıyorduk. Gruplarda herkes birbirini ekledi, takipleşti vs. samimiyetine güvenerek dedim ki "abla sizinde kediniz maşallah çok güzel" dedim. Dediğim şey buydu, bana öyle bir çıkıştıki anlatamam... ona nasıl kedi dersin?! Onun bir ismi var, utanmıyor musun kedi demeye dedi. Hayatımda hiç o kadar şaşırmamıştım :) Dedim ki, abla ben size ne kadar iyi bir insansınız desem... ben insan mıyım? Nasıl konuşuyorsun sen mi diyeceksin dedim? Tabii ki derim dedi, orada tartışmayı bıraktım ve tamam dedim :)

Çok fazla psikopat var maalesef, ama bir o kadarda harika insanlar var. Hiçbir şekilde duyar kasmadan, sözlü şiddet ve tacizde bulunmadan direkt hayvanlara yardım eden çok insan var ve onlara sonsuz saygı duyuyorum.
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,854
Çözümler
26
Tepkime puanı
974
Puanları
113
Konum
İzmir
Kesinlikle katılıyorum.

İnsanlarla gecinemediği için hayvanları takıntı haline getiren kişiler oluyor genelde. Ben o hayvanlara da üzülüyorum.

Bu arada cekiliş vs. olayları gerçekten güzel, ayrıca kazancı bağışlama gibi bir zorunlulugunuz da yok ona rağmen bu sekilde hareket ederken bir de üstüne laf yemek sinir bozucu olur. Öneri de bulunabilir insanlar tabi ki.


Az önce şahit oldugum 2 şeyi de paylaşayım ;

Ablanın birisi kedisini sokağa salanlara hakaret ediyor (buraya yazamıyorum bile dediklerini, engellersiniz :D )

Başka bir genco da "vay efendim kedi beni ısırıyor diye sikayet ediyorsunuz vicdansızlar" diyor, ah kardeşim kedi ısırıyor diye keselim yesin o zaman yani :) insan evladı bile sorunlu ise psikologa gidip ebeveynleri delirtebilirken kedi için neden sinirlenmeyelim? mesela ben kızıma cok sinirleniyorum, bazen bende onu ısırmaya kalkıyorum :D ancak onu cok seviyorum.
 

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
Kedisini sokağa ve barınağa bırakanlar olabildiğince ılımlı yaklaşmak gerekiyor, hakaret, küfür vb. şeyler o kişiyi o hayvana karşı şiddete kadar maruz bırakabilir. Ben de hiçbir hayvanın sokak ve barınaklara bırakılmasını istemem, cidden çok zor ama hiçbir zamanda hakaret veya küfür etmem.

Bırakmak isteyen birçok kişiyi vazgeçirdim, başına neler gelebileceğinden söz ettim. Bizler insan olarak değil hayvan olarak Dünya'ya gelsek ve aynı şeyin bizim başımıza geleceğinde neler hissedeceğimizi, neler yaşayacağımızı söz ettim. Tabii olabildiğince pozitif yaklaştım, ani ve sinirli bir hareketim karşı tarafı çok daha fazla sinirlendirip karşılaşmadığımız sonuçlar yaptırabilirdi.

En çok tepki gösterip sinirlenmek, küfür ve hakaret etmek bizleri çok iyi hayvansever yapmıyor maalesef. O canlar için neler yapıyoruz? Elimizi ne kadar taşın altına koyabiliyoruz mesela? Benim anladığım iş web işi, sokaktaki canlarımı beslemek dışında onlara kazanç kapısı sağlamamız gerekiyor. Evde oturup sokaktaki canlara bakacak param yok demek yerine emek vermemiz gerekiyor bazı konularda.

Elbette herkes web işinden anlayacak diye bir kaide yok, kış yaklaşıyor ve kalacak yerleri çok zor. Tahta veya kartonlar ile güzel bir yuva yapılabilir düşüncesindeyim, bunun için dahi elimizi taşın altına koymalıyız diye düşünüyorum.
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,854
Çözümler
26
Tepkime puanı
974
Puanları
113
Konum
İzmir
klavye üzerinden olmuyor hayvanseverlik kesinlikle.

ben bile ilk başta almaktan vazgeçtim duydugum hakaretler yüzünden. sonra dedim ki kedinin günahı ne bunlar yüzünden yuvasız kalacak.

bırakmak isteyen insanları da anlıyorum aslında. hiçbirşey görüldüğü kadar kolay değil. insanlar almadan bilemiyor bunları.

Mesela ben 1 ay önce kızımı alırken "aman kedi bakmakta ne var, aşısını mamasını suyunu kumunu ver yeter" diyip rahatttım.

İlk geldi kakasını yapamıyor diye poposunu sildim sürekli, hergün gözlerini siliyorum birşey olmasın diye. saglıgı düzgün olsun diye macunmuş çimmiş vitaminmiş yaş mamaymış bunları araştırıyorum ki hiç haberm yoktu bunlar bana da sürpriz oldu.

Karım haftada 1 evi temizliyor ise ben 2 kez daha süpürge tutuyorum aman yerden birşey bulaşmasın diye. Erkek halimde annelik yapıyorum.

Basit olarak görülüp zor olan bu şeyleri gördükce alıp bakamayan insanlara hak veriyorum. Cünkü dışardan görüldüğü gibi değil.

Ancak bir anda evden gondermek zorunda değil insanlar, idare edip birisine elden sahiplendirebilirler.

Fakat terör estiren hayvanseverler yüzünden bakamıyorum diyip sahiplendirmek yerine barınağa bırakıyorlar bence.
 

Gülce

Hayvansever
Kemirgen Dostu
Katılım
5 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
11
Tepkime puanı
1,321
Puanları
113
Konum
Eskişehir
Sosyal medyada bu tarz insanlar öyle çok ki... Hayvanseverler de kendi aralarında bölünmeye başladılar. Örneğin bahsettiğiniz gruplarda devamlı paylaşılan kediler vardır. Bu kedilerden tek bir tanesinin sahibine, bakılış şekline, kediye laf edemezsiniz. Kedinin ne kadar kötü bakıldığını göstermek isteseniz bile sizi engeller ve kedi fotoğraflarına gülmeye devam ederler. Bir sonraki gönderide ise aynı kişiler bir başkası hayvan sahiplenmek istedi diye haddini aşan sorular sorar, sahiplendirecek canlısı olmasa bile... :) Hayvanseverler birleşip de gerçekten hayvan sevmediği sürece bu agresifliğin bir son bulacağını hiç sanmıyorum. Herkes birbirine karşı tavır almış durumda. Hem herkes hayvan sevsin hem de her hayvan sahiplenmek isteyeni linçleyeyim düşüncesinden kurtuldukları gün rahata ereceğiz. Beni de beslenme ve doğum hakkında doğru bilgi verdiğim için devamlı linç ediyorlar. :D
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,854
Çözümler
26
Tepkime puanı
974
Puanları
113
Konum
İzmir
Bende acaba ben mi yanlış düşünüyordum diyordum ki yalnız olmadıgımı gördüm.

Öyle ya da böyle, sayko moda bağlasalar bile birkaç cana sahip cıkıyor, buna seviniyorum.
 

Gizem

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
5 Mar 2019
Mesajlar
447
Tepkime puanı
231
Puanları
43
Konum
İzmir
Hayatımın hiçbir döneminde anlam veremediğim insan tipleri maalesef. Ciddi anlamda sorunları var ama tam olarak nedir bilemiyorum ve bu durum onların cidden ağır psikolojik sorunlarının olduğunu gösteriyor!
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,854
Çözümler
26
Tepkime puanı
974
Puanları
113
Konum
İzmir
Merak ettiğim diğer bir konu var, kısırlaştırma. Belki haklı sebeplerdendir ancak sahiplendirdiği hayvanı kısırlaştırma şartı ile verme sebebi nedir?



Satışı olmayan kedi sahiplendirenler takip ve kısırlaştırma şartı koyuyor. Takip konusu güzel ancak artık kendi ailesine kavuşmuş bir kedinin kısırlaştırılmasından kime ne ?


Cins kediyi yolda bulsalar bedava vermezler ancak cins kedi satan tiplerde bazen kısırlaştırma şartı koyuyor, bu insanların acıkcası başkası ekmeğine engel olamasın diye bu şartı koydugunu düşünüyorum.
 

Mercan

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2020
Mesajlar
34
Tepkime puanı
16
Puanları
8
Konum
İstanbul
Kısırlaştırma şartı önemli bir şart çünkü kısırlaştırılmayan kedilerde evden kaçma, camdan atlama vakaları çok fazla oluyor. Camdan düşüp ölmesini, sakat kalmasını istemediğimiz için kısırlaştırın camlara önlem alın diyoruz Ayrıca sokaklarda bu kadar kedi varken yenilerinin eklenmesini istemediğimiz için kısırlaştırın diyoruz. Evet bazı hayvanseverler çok agresif olabilir ama öyle şeylerle öyle insanlarla karşılaşıyoruz ki delirtiyorlar.