Gurami Balığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Mnemosynes

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
9 Mar 2020
Mesajlar
266
Tepkime puanı
312
Puanları
63
Konum
İstanbul
Gurami Balığı, Osphronemidae, Helostomatidae ve Anabantidae ailelerine dahil bir grup balıktır. Yüzeyde hava solumasına izin veren bir tür akciğer gibi davranan bir labirent organı vardır. Doğada bu adaptasyon, sığ, durgun, oksijen açısından fakir suda yaşamalarını sağlar. Bazı guramiler ağız yavrularıdır ve bazıları yumurtalarını yumurtadan çıkıncaya kadar inkübe etmek için yüzeyde kabarcık şeklinde yuvalar yaparlar. Erkekler genellikle daha büyüktür ve daha parlak renklere ve daha uzun yüzgeçlere sahiptir.

Gurami Balığı İçin Doğal Yaşam Alanı
Gurami Balığı, Doğu ve Güney Asya'da, Pakistan'da, Tayland, Vietnam, Malezya Takımadaları, Çin, Kore ve Japonya’da bulunur. Yavaş hareket eden nehirlerde, bataklıklarda, kanallarda, sulak alanlarda ve geçici havuzlarda yaşarlar.

Gurami Balığı’nın Su Gereksinimleri
Birçok Gurami Balığı vahşi doğada yumuşak, asidik suda bulunur, ancak bugün satılan akvaryum türlerinin çoğu, doğal ortamlarından daha yüksek pH ve alkaliniteye sahip suda ticari olarak yetiştirilir. Bu sayede farklı su özelliklerine adapte olabilirler. 6.8 ile 7.8 arasında pH, 3 ° ile 8 ° dkH (50 ppm ila 140 ppm) arasında alkalinite olmalı ve su sıcaklığı 24 ° ile 27 ° C arasında kalmalıdır. Akvaryum 24 ° 'nin altındaki odalarda tutuluyorsa, akvaryum ısıtıcısı kullanılabilir.

Gurami Balığı Hakkında Bilinmesi Gerekenler.jpg


Gurami Balığı İçin Yaşam Alanı Gereksinimleri
Çoğu tür için 150 litrelik veya daha büyük bir akvaryum önerilir. Bazı Gurami Balıkları oldukça büyük olur ve en az 250 litrelik büyük bir tanka ihtiyaç duyarlar. Cüce Guramiler, 50 litre kadar küçük tanklarda tutulabilir. Çoğu Gurami yüzey yönelimlidir, bu nedenle yüksek bitkiler veya üstte yüzen bitkiler suda kendilerini hissetmelerine yardımcı olur. Daha az stresli olurlar ve iyi dekore edilmiş bir akvaryumda renklerini en iyi şekilde gösterirler. Atlamalarını önlemek için akvaryumda güvenli bir kapak bulundurmalısınız.

Gurami Balıklarında Davranış / Uyumluluk
Erkek guramilerinin birbirlerine karşı agresif olma eğilimi vardır, bu nedenle genellikle bireysel olarak tutulmalıdır. Dişi guramiler genellikle birbirini iyi tolere eder. Farklı türlerin veya renk çeşitlerinin karıştırılması sadece daha büyük, iyi dekore edilmiş tanklarda yapılmalıdır. Gurami Balıkları yavaş hareket eder ve çok aktif olmayan benzer büyüklükte balıklarla tutulur. Daha büyük tetralar, süslü lepistes dışındaki canlı taşıyıcılar ve melek balıkları iyi seçimler olabilir. Akvaryumunuz için yeni balık satın almadan önce daima bir akvaryum uzmanına danışın.

Gurami Balığı Ne Yer?
Çoğu Gurami Balığı omnivordur ve tropikal gevrek, renkli pullar, tropikal granüller ve karides peletleri yiyebilirler. Daha otçul türler Spirulina ve yosun ile beslenmelidir. Dondurulmuş ve canlı yiyecekler ayrıca yumurtlamaya yardımcı olmaktadır. En iyi sonuçlar için balıklarınızı günde bir veya iki kez beslemelisiniz.

Gurami Yetiştirme Seviyesi - Orta Zorlukta
Guramiler birçok faktöre bağlı olarak kötü şartlarda dahi üreyebilir. Ancak yavruları yetiştirmek için daha fazla çaba gerekir. Petshoplarda satılan çoğu Gurami Balığı kabarcık yuva kurucularıdır. Yüzeyde uygun bir yuva inşa ettikten sonra, yumurtlama ritüeli başlar. Yumurtalar serilirken, erkek onları alır ve yavrularını yumurtadan çıkana kadar koruyacağı yuvaya bırakır. Yumurtaların yenmesini önlemek için yumurtlamadan sonra erkekler dişilere karşı agresif olabilir. Bu yüzden dişilerin ayrı bir tanka alınması gerekebilir.