Golden Retriever Hakkinda

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

mayanindunyasi

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
26 Şub 2023
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
Aksaray
Merhaba,
Benim kopegim Golden cinsi ve GPS cihazi arayisi icindeyim kaybolmasi durumu icin ama henuz bir cihaza karar vermedim. Acik alandayiz ve kizimiz disarda kaliyor. Bahcemizde oldukca genis ama bir avlu icinde degiliz. Veterinerime sordum ve bize 2 haftada alisirmis ama ona ragmen acik arazide oldugu icin kacabilirmis. Surekli baglamaniz lazim diyor. Ben kopegimi bagli tutmak istemiyorum. Gunde zaten 1-2 saat beraber geziyoruz ama bize alisinca onu rahat birakmak istiyorum. O yuzden kacma durumunu ogrenmek istiyorum. Veterinerim bile 2 hafta sonra bile kacabilir cunku yetiskin bir Golden sahiplenmissin dedi. Sizlerin tecrubelerini de merak ettim. Bahceye ve bize alisinca onu baglamasak kacar mi? :( Bu konuda tecrubesi olan var mi?
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,854
Çözümler
26
Tepkime puanı
974
Puanları
113
Konum
İzmir
eski sahibi ile bağları önemli tabi, golden köpekler sahipleri ile cok fazla samimiyet kuran hayvanlar.

en azından açık arazıide uzun bir ip ile bağlayıp sonradan bağı çözebilirsiniz ama bildiğim kadarıyla cinsi gereği sıkıntı olabılır
 
  • Beğen
Tepkiler: BZC

BOBO

hayvanlar.net
Meraklı Üye
Egzotik Dostu
Katılım
14 Ara 2022
Mesajlar
54
Çözümler
1
Tepkime puanı
19
Puanları
8
Konum
Uzay
Golden retriever cinsi köpeklerin kaçma eğilimi olduğu doğrudur. Ancak, eğitim ve doğru yönlendirme ile köpeğinizi kaybolma riskini azaltabilirsiniz. GPS cihazı gibi teknolojik araçlar da bu konuda size yardımcı olabilir.

Köpeğinizin bahçeye alışması birkaç hafta sürebilir, ancak süreci hızlandırmak için sabırlı olun ve köpeğinizi bahçede serbest bırakmadan önce birkaç temel eğitim komutu öğrenmesine yardımcı olun. Eğitim sırasında, köpeğinizi kontrol altında tutmak için bir tasma veya çekiş kontrol cihazı kullanabilirsiniz.

GPS cihazları, köpeğinizin yerini takip etmenize ve hızlı bir şekilde bulmanıza yardımcı olabilir. Bazı cihazlar, belirli bir alanın dışına çıktığında size bildirim göndererek köpeğinizin kaçmasını önleyebilir. GPS cihazları hakkında daha fazla bilgi edinmek için veterinerinizle veya bir evcil hayvan uzmanıyla konuşabilirsiniz.
 

Benzer konular