Evinize Bir Kedi Almak İçin 6 Mantıklı Sebep

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Begüm

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
6 Ağu 2019
Mesajlar
424
Tepkime puanı
220
Puanları
43
Konum
Zonguldak

Hep kedi sahiplerine hitap eden yazılar yazıyoruz, bugün de kedisi olmayanlar için bir yazı yazmak istedim.Bu yazımızın amacı kedi sahiplenmek isteyip de cesarete ihtiyacı olanlara cesaret verebilmek.Hep söylediğimiz gibi kedi sahiplenmek büyük bir sorumluluktur.Ancak bu sorumluluğun yükünün yanında evinize gelen o küçük kedicik büyük bir neşe kaynağı oluyor ve mutsuz zamanlarınızda, yalnız hissettiğinizde size psikolojik destek veren küçük bir patiye sahip oluyorsunuz.Daha bunun gibi çok sebep var ancak ben bugün birkaç tanesini konu alacağım.Umarım kedi sahiplenmek isteyenlere cesaret verebilirim.

• Artık Yalnız Değilsiniz​

Kedi sahiplendiğiniz andan itibaren asla yalnız kalmayacaksınız.Ne kadar sosyal olursanız olun bazı zamanlarda kendinizi yalnız hissedersiniz.Böyle zamanları daha rahat aşmak için, depresyona girmeden o psikolojiiden kurtulmak için kediler mükemmel bir yardımcı.Sadece mırlamasını bile dinlemek daha iyi hissetmenize yardımcı olacak.

• Gerçek Bir Aşkınız Var​

Sizi asla başka bir sahip için terk etmeyecek olan, istediğiniz gibi vakit geçirdiğiniz, trip atmayan, kıskanmayan ve terketmeyen mükemmel bir gerçek aşkınız var.Bir yazıda görmüştüm, eğer gerçek bir aşk istiyorsanız evcil hayvan sahiplenin diyordu.Çok doğru bir söz.Hayat dizilerde ki gibi değil.İnsanlar bırakıp gidiyor ama kediler asla başka biri için sizi terketmez.

• Sorumluluk Sizi Olgunlaştıracak​

Sorumluluklardan kaçmak için kedi sahiplenmek istemeyen bazı arkadaşlar var.Hayat bir şekilde sorumluluğu karşınıza çıkartacak.Neden daha önceden hazır olmayasınız ki.Yarın birgün çocuğunuz olduğunda yine sorumluluk binecek omuzlarınıza.Onun yerine şimdiden büyük bir sorumluluğu omuzlarsanız ileride olacaklar sizi yormayacak.

• Evde Börtü Böcek Olmayacak​

Benim gibi böcekleri sevmeyen biriyseniz bu kesinlikle çok hoşunuza gidecek.Böcekleri sevmemekten ziyade onlara dokunamamak dolayısıyla evi paylaşmak zorunda kalabiliyordum, kedi sahiplenmeden önce.

• Daha Erken Kalkacaksınız​

Ne alakası var diyeceksiniz.Şöyle anlatayım.Kediler kendileri yatarken kimsenin dokunmasını, karışmasını istemez ama başkaları yatarken üstünde tepinmek gibi bir huyları var.Simit saolsun ben yıllardır erken kalkıyorum yada kalkmak zorunda kalıyorum.

• Üzerinize Düşeni Yapmanın Verdiği Rahatlık​

Dışarıda maalesef kediler soğuktan, açlıktan, hastalıktan vb. bin türlü problemden dolayı zor durumda kalıyor.Ancak siz bu olanları göz ardı etmediniz ve onlardan birini hayata bağladınız.Siz artık üzerinize düşeni yaptınız.
 

Sultanım

Kanatlı hayvanlara merak salmış birisi :)
Moderatör
Kus Dostu
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
971
Çözümler
26
Tepkime puanı
508
Puanları
93
Yaş
18
Konum
İstanbul
Gayet güzel ve bir o kadar eğlenceli bir yazı olmuş. Ayrıca oldukça da doğru bir yazı 😊😁
 

Sinemelawen

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
27 May 2019
Mesajlar
945
Çözümler
5
Tepkime puanı
509
Puanları
93
Konum
Tokat
Kıskanmayan, trip atmayan!!! Yalan, külliyen yalan. Eve 2.kedi aldık kıskançlıktan delirdi 😂
Gerçek aşk bak o doğru. Böcekleri öldürmüyor bizimki, can çekişmelerini izliyor 😂
Sorumluluk konusuna kesinlikle katılıyorum. Rabbimin dilsiz canlıları onlar 😻❤️
 

yunuscelik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
3 Ara 2020
Mesajlar
473
Tepkime puanı
172
Puanları
43
Yaş
24
Konum
Ümraniye
Kedi sahiplenmek bambaşka bir şey. Verdiği mutluluğu, hissi kelimelere dökmeye çalışıyorum ama olmuyor. Çok stresli olduğum veya üzgün olduğum zaman alıp yoğurarak bütün negatif enerjimi boşaltıyorum resmen. Kum torbası gibi bir şey :)
 

Begüm

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
6 Ağu 2019
Mesajlar
424
Tepkime puanı
220
Puanları
43
Konum
Zonguldak
Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınızdan dolayı :)
 

Benzer konular