Evcil Hayvanına Kötü Bakanlardan Bıktım!

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Elif çomruk

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
23 Ocak 2021
Mesajlar
133
Tepkime puanı
65
Puanları
28
Konum
Kahramanmaraş
İsmini vermeyeceğim bir şahıs köy hayatı ile ilgili videolar çekiyor.Ama adam köpeklerine YAL yapıyor.Bunun ne olduğunu araştırdım ve un ve su karışımı bişey olduğunu öğrendim.KÖPEK BUNUNLA SAĞLIKLI OLAMAZ DENGELİ BESLENEMEZ.21.yüzyıldayız ve hala bunu yapanlar var!Ve savunuyorlar da sağlıklı diye.Bişey diyince hemen yok dedelerimiz onları öyle beslemiş şöyle beslemiş miş miş de miş miş!Cahillik akıyor yorumlardan.Sağlıklı olsun diye kulakları bildiğin kağıt keser gibi kesiyorlar!Alıyorlar ellerine aşıyı adam bıçaklar gibi saplıyorlar!Bu sadece köpeklerle sınırlı da değil maalesef.Kedisinin tırnaklarını söken mi ararsın kuşunu iki karışlık kafeste hiç çıkarmadan yaşatanı mı...BUNLARIN HEPSİ CAHİL.Öğretmek gerekiyor okullarda kedilerin köpeklerin yemek artığı yememesi gerektiği kuşların geniş kafeste yaşamaları gerektiği vs. Sizce nasıl önlemler alınabilir?
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,856
Çözümler
26
Tepkime puanı
975
Puanları
113
Konum
İzmir
Hayvan haklarında canlıları "sahipli mal" ve "sahipsiz mal" kategorisinden çıkartmadıkları sürece bir anlamı yok bunun ne yazık ki.

Hayvan öldürene sadece para cezası verilen ülkede köpeğine kötü bakan birisine hiçbirşey olmayacağını biliyorlar ne yazık ki.
 

bowie

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
24 Eki 2019
Mesajlar
90
Tepkime puanı
56
Puanları
18
Yaş
32
Konum
Eskişehir
Ben de bugün bir facebook grubunda sahip aranan bir kedi buldum. Sahip arayan kişi sahibi değil çünkü sahibi "agresif" diye kediyi veterinerde uyutmak istemiş. :mad: Yahu kimin verdiği canı bunlar kim ki almaya kalkıyor? Hani kanser, fip falan olsa da ölümü kesin olup acı çekmesin diye uyutsa bir nebze anlarım da... Benim kedim de ben sevgiden bunalttığım için agresif ve bana saldırınca feci yapıyor ama sadece odamdan çıkarıp kapıyı kapatıp iki dakika beni görememe cezası veriyorum,hemen sakinleşiğ ağlıyor ve anında içeri alıyorum, pamuk gibi geri giriyor içeriye. Böyle ufak çözüm yolları ya da veteriner yardımı almak varken... Ya da o kadar istemiyorsa gitsin sahiplendirsin, zaten bembeyaz kedi diye kesin bir sürü de talibi çıkardı, kediyi kendi yaşam hakkını seçmekten mahrum bırakıp öldürmek nedir ki? Bunlar kendi çocuklarını da agresif diye öldürüyor mu? Konu kedi köpek olunca eşya görüp, atmayı da geçtim direkt parçalayıp atmak istiyorlar. Ben de bugün böyle insanlardan nefret ettim.
 

Benzer konular