Yarışma Var Evcil Dostunu Bizimle Paylaş 25 TL Para Ödülü Kazan!

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
Merhaba değerli hayvansever dostlar,

25 TL ödüllü yarışmamız Nisan ayı içerisinde de devam etmektedir. Amacımız hem kendi aramızda güzel bir şekilde eğlenmek, mutlu olmak. Hem de kazanan hayvansever üyemize küçükte olsa bir ikram göndermek istiyoruz.

Sadece 1 evcil dostunuzu paylaşın.​
Evcil dostunuzu güzel bir hikaye ile paylaşabilirsiniz.​
Bu konunun en altında Paylaş: sekmesinde sosyal medyada paylaşınız.​
30 Nisan 23:59'a kadar En çok tepkiyi alan (Beğeni vb.) üyemiz yarışmamızı kazanacaktır.​
Kedi, köpek, kuş, balık, sürüngen, kemirgen vs.vs. tüm hayvanlarınızın görseli olabilir.​
nisan-yarismasi.png
 

Mnemosynes

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
9 Mar 2020
Mesajlar
266
Tepkime puanı
312
Puanları
63
Konum
İstanbul
Anlatmaktan hiç sıkılmayacağım bir hikaye.

Zeytin 2015 Eylül'ünde yan apartmanımızın bahçesinde doğdu. Üç yavruydular. Annesi tekir, babası Russian Blue. Yan apartmandaki çocuklar iki gri yavruyu lağam faresi zannedip ortalığı yıkınca anne kedi de yavruları bizim apartmanın bahçesine taşıdı. Diğer gri kardeşi bir iki gün sonra erkek kedilerin ve kargaların saldırısına uğrayıp öldü. Ardından bu bacaksız da saldırıya uğradı. Anne galiba öleceğini düşündü ki emzirmeyi bıraktı. Sonra bizim üst komşunun küçük oğlu dayanamamış bunu bir ayakkabı kutusuna koymuş. Kendi anne babası bakmasına izin vermeyeceği için de bizim kapıya dayanmış. Biz de yıllardır annemlere kedi alalım diye yalvarıyorduk ama bizimkiler bu konuda epey katıydı. Hiçbir zaman yanaşmadılar. Babam bu çirkini kapıda kutuda görünce dayanamamış, kabul etmiş.

Bize geldiğinde 5- 7 günlüktü. Zor nefes alıyordu. Gözleri iltihaptan kapanmıştı. Saldırıya uğradığı için bacaklarında sorun vardı. Hemen veterinere götürdük. Muayenesi yapıldı. Kendini toparlaması için iğne yapıldı. Ama yaşamasının çok düşük bir ihtimal olduğu söylendi. ''Siz yine de güzelce bakın ama muhtemelen yaşamaz.'' dedi veteriner. Sonraki 3 hafta boyunca bütün gün onunla ilgilendik. Gece nöbetleşe uyanıp 3 saatte bir mama verdik. Isıttık, uyuttuk, tuvaletini yaptırdık. Rahat uyusun diye ninni bile söyledik. Hayvanlarda da bebek kokusu diye bir şey olduğunu o zaman keşfettim. Bizim bücür ölmedi, hayata gününü gösterip o 3 haftada kendini toparladı. Ele gelecek kadar kilo da aldı. Gözleri iyice açıldı, yürümesi düzeldi. Anne sütünden ve annesinden mahrum kalmasın diye ağlaya ağlaya annesinin yanına geri bıraktık. Ama annesi kabul etmedi. Emzirmeyi geçtim yüzüne bile bakmadı. Biz de dedik ki, eh o halde hayatımıza hoş geldin.

1587345539275.png


2018 Ekim'inde kısırlaştırma işlemi sonrasında anestezi'yi kaldıramadığı için bir gece vakti nefesi kesildi. 7/24 açık veterinerimize gittik. Gittiğimizde yürüyemiyordu. Bilinci kapalıydı. İnilti benzeri sesler çıkarıyordu. Nefes alamadığı için yoğun bakım ünitesine koyup solunum cihazına bağladılar. Aşırı anemiye bağlı olarak hipotermisi vardı. Gece cihazla soluduğu oksijen de yetmeyince kalbi durmuş. Allah'tan ellerinde bağışlanmış kan varmış, kan nakli yapmışlar. 3 gün boyunca yoğun bakımda ve solunum cihazıyla nefes alarak yaşadı. Yine hikayenin başına döndük. Çok iyi bakılması lazım ama asla eskisi gibi olamaz, artık öyle koşup oynamasını filan beklemeyin, hipotermi yüzünden kasları zarar görmüş dediler.

20200420_041644.jpg


Bu arada tabii başka testler de yapıldı. İleri düzeyde karaciğer yetmezliği ve FIV + çıktı. ( FIV insandaki HIV virüsü diyebiliriz.) Nasıl bulaştığı konusunda hiçbir fikrimiz yok. Hiç çiftleşmedi. Ondan önce dışarıya da çıkarmıyorduk. Ama annesinden geçmiş olabileceği söylendi.

20200420_041723.jpg
20200420_041706.jpg


2 ay boyunca sayısız ilaç ile karaciğer değerlerini ve genel bağışıklık sistemini toparlamak için uğraştık. Tabii bir de astım başlangıcı çıktı bu süreçte. Bronşları rahat nefes almasını engelleyecek şekilde yapışıkmış. Yine doğumdan kalan bir hasar olduğu söylendi. 2 ay boyunca neredeyse hiç yürüyemedi. Rahat beslenmesi için sürekli yaş mama ile besledik. Günde 7 - 8 ilaç kullandık. Bu süreçte veterinere gitmekten, sürekli kan vermekten, ilaç içmekten ötürü hayattan bezdi. Giderek hırçınlaştı. Ama mucizevi bir şekilde de gitgide toparladı. Maşallah deyim, bir daha asla eskisi gibi olmaz denilen bebeğim artık eskisinden daha hareketli, daha sayko ve daha çılgın. İkinci kez hayata tutunmak için var gücüyle mücadele etti. Şu anda sadece karaciğerini yormayacak şekilde besliyoruz, düzenli kan tahlili yaptırıp değerlerine baktırıyoruz ve astımı için sürekli nebülizatör kullanıyoruz. Ama artık ona bile alıştı. Ucunda ödül maması olduğunu bildiği için cihaza bağlamamıza hiç ses çıkarmıyor. Veterinerini çok seviyor, hasta olmasak bile sık sık ziyarete gidiyoruz. Sadece diğer kedilerden nefret ediyoruz, o huyu da bir türlü aşamadık. 😹 Adı Zeytin, göbek adı Mahmut Can ama o benim Amazon savaşçım. ❤

IMG-20190426-WA0014.jpg
 

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
Evet değerli hayvansever dostlar, yok mu dostunuz evinizde baktığınız?

Burada amaç para ödülünden ziyâde herkes birbirinin evcil dostunu tanımasıdır. 😇🐒
 

leydi_minnoş

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
7 Şub 2020
Mesajlar
70
Tepkime puanı
45
Puanları
18
Konum
türkiye
Evet değerli hayvansever dostlar, yok mu dostunuz evinizde baktığınız?

Burada amaç para ödülünden ziyâde herkes birbirinin evcil dostunu tanımasıdır. 😇🐒
Bende katılacağım resimlerimi hazır edip bir an önce burada paylaşacağım.Ödülden ziyade forumda birlik beraberlik için bunu yapmak istiyorum.sevgili admin eline emeğine sağlık teşekkürler.
 

CerenSSZ

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
21 Nis 2020
Mesajlar
85
Tepkime puanı
48
Puanları
18
Yaş
27
Konum
İzmir
Yakışıklı oğlum Çakıl :) şu an bunları yazarken kucağımda halsiz bir şekilde uyuyor :( sokakta çakılların arasında doğdu ve annesinden erken ayrılmak zorunda kaldı ve artık beraber bir savaşa girdik. Kan tahlili sonucu bağışıklık sisteminin zayıf olduğunu öğrendik ve toparlaması için ilaca başladık. Küçük oğluşum yorgun düştü ve saatlerdir uyuyor :( Durumu çok çok çok iyi olacak ve size güzel fotoğraflarını atacağım :)
WhatsApp Image 2020-04-21 at 22.06.15.jpeg
 

Mnemosynes

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
9 Mar 2020
Mesajlar
266
Tepkime puanı
312
Puanları
63
Konum
İstanbul
Yakışıklı oğlum Çakıl :) şu an bunları yazarken kucağımda halsiz bir şekilde uyuyor :( sokakta çakılların arasında doğdu ve annesinden erken ayrılmak zorunda kaldı ve artık beraber bir savaşa girdik. Kan tahlili sonucu bağışıklık sisteminin zayıf olduğunu öğrendik ve toparlaması için ilaca başladık. Küçük oğluşum yorgun düştü ve saatlerdir uyuyor :( Durumu çok çok çok iyi olacak ve size güzel fotoğraflarını atacağım :)Ekli dosyayı görüntüle 2046
Ne kadar güzel! Sağlıkla büyü Çakıl. :love:
 

Çağğ

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
3 Mar 2020
Mesajlar
246
Tepkime puanı
139
Puanları
43
Konum
İstanbul
Lokumumu ücretsiz sahiplendirme ilanıyla internette bulmuştum. Görüşmek için müsait olduklarında adresin babannemin apartmanı olması beni ona daha bir bağlamıştı. Bu bir tesadüf olamazdı. Gittiğimde bana birden 1,500tl karşılığı hemen sizin olabilir üç kardeşler anne britishlonghair baba şecereli sibirya kedisi vs maval okudular.
O sırada ev ortamını söylüyorum lokum mama tabağına yaklaşan diğer kedilere son derece çelimsiz tipine rağmen tıslıyor. Evde serbest gezen üç köpek var pomeranian gbi olan ikisi de satılık derken ben para vermek istemiyorum falan filan bir saat dil döktüm. Ben bunu bırakıp çıkamam dedim.. düşüneceklerini söylediler ve ben buruk bi şekilde çare aradım öyle üç hafta geçti ve babanneme gittim. Tarih 1 şubat 2020.
Ogün de babamın belediye başkanı arkadaşı ve ailesiyle yemek yenilecek babamlar giderken beni alacak ben yokum ortada. Öyle bir trafik var ki zaten bir saat gecikmişiz kafadan. Ben öğleden sonra basmışım babannemin oraya lokumu görmek için. Telefonum susmuyor benim aklımda bir tek lokum var. Babannemi gördükten sonra aradım evdeymişler çıktım üst kata. Bana bir çözüm sunun o benimle olmalı amaç iyi bakılması değil mi ben parayla almak istemiyorum dedim. En sonunda onlar da imana geldi(!) 60kg mama karşılığı alırsam alabileceğimi söylediler.
Onlar vazgeçerim diye bunu öne sürmüşlerdi ama benim tabi gözler parladı. Hemen 15er kilodan 4 kedi maması aldım. En azından harcanan para mama içindi kedicikler şap şup yiyecekti bi güzel.
İnanın 60 kiloyu kaç gitgelle nasıl taşıdım bilmiyorum ama sevincimi unutmuyorum.
Son taşımamda da kediş taşıma kabını kapılarına koyduğum gibi zili çaldım Bunlar Şok ;-D
Azmime kararlılığma hırsıma saygı duyarak, lokumumu bana bıraktılar, köpek almak isteyen arkadaşlarınız olursa arayın deyip sonra da beni engellediler.
Bir daha babanneme on günde bir gitmeye devam ettim ama hiç karşılaşmadık.
O akşamki yemeğe geç de olsa yetiştik ve lokum da kabıyla birlikte yanımızdaydı. Bizimkiler zaafiyet göstermemden sürekli kucağma almamdan biraz hoşnutsuz olsalar da ben onu kurtardığımı biliyordum.
1 şubattır bizim sevgililer günümüz.
Şimdi bir o günden bir de bugünden iki fotoğrafını sizinle paylaşıyorum.
 

Ekli dosyalar

  • 8DDC27B4-D593-453D-927C-0379D1476584.png
    8DDC27B4-D593-453D-927C-0379D1476584.png
    4.2 MB · Görüntüleme: 98
  • 126A762D-7409-452D-9C0F-A9C72DC63271.png
    126A762D-7409-452D-9C0F-A9C72DC63271.png
    4.1 MB · Görüntüleme: 86

Mnemosynes

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
9 Mar 2020
Mesajlar
266
Tepkime puanı
312
Puanları
63
Konum
İstanbul
Lokumumu ücretsiz sahiplendirme ilanıyla internette bulmuştum. Görüşmek için müsait olduklarında adresin babannemin apartmanı olması beni ona daha bir bağlamıştı. Bu bir tesadüf olamazdı. Gittiğimde bana birden 1,500tl karşılığı hemen sizin olabilir üç kardeşler anne britishlonghair baba şecereli sibirya kedisi vs maval okudular.
O sırada ev ortamını söylüyorum lokum mama tabağına yaklaşan diğer kedilere son derece çelimsiz tipine rağmen tıslıyor. Evde serbest gezen üç köpek var pomeranian gbi olan ikisi de satılık derken ben para vermek istemiyorum falan filan bir saat dil döktüm. Ben bunu bırakıp çıkamam dedim.. düşüneceklerini söylediler ve ben buruk bi şekilde çare aradım öyle üç hafta geçti ve babanneme gittim. Tarih 1 şubat 2020.
Ogün de babamın belediye başkanı arkadaşı ve ailesiyle yemek yenilecek babamlar giderken beni alacak ben yokum ortada. Öyle bir trafik var ki zaten bir saat gecikmişiz kafadan. Ben öğleden sonra basmışım babannemin oraya lokumu görmek için. Telefonum susmuyor benim aklımda bir tek lokum var. Babannemi gördükten sonra aradım evdeymişler çıktım üst kata. Bana bir çözüm sunun o benimle olmalı amaç iyi bakılması değil mi ben parayla almak istemiyorum dedim. En sonunda onlar da imana geldi(!) 60kg mama karşılığı alırsam alabileceğimi söylediler.
Onlar vazgeçerim diye bunu öne sürmüşlerdi ama benim tabi gözler parladı. Hemen 15er kilodan 4 kedi maması aldım. En azından harcanan para mama içindi kedicikler şap şup yiyecekti bi güzel.
İnanın 60 kiloyu kaç gitgelle nasıl taşıdım bilmiyorum ama sevincimi unutmuyorum.
Son taşımamda da kediş taşıma kabını kapılarına koyduğum gibi zili çaldım Bunlar Şok ;-D
Azmime kararlılığma hırsıma saygı duyarak, lokumumu bana bıraktılar, köpek almak isteyen arkadaşlarınız olursa arayın deyip sonra da beni engellediler.
Bir daha babanneme on günde bir gitmeye devam ettim ama hiç karşılaşmadık.
O akşamki yemeğe geç de olsa yetiştik ve lokum da kabıyla birlikte yanımızdaydı. Bizimkiler zaafiyet göstermemden sürekli kucağma almamdan biraz hoşnutsuz olsalar da ben onu kurtardığımı biliyordum.
1 şubattır bizim sevgililer günümüz.
Şimdi bir o günden bir de bugünden iki fotoğrafını sizinle paylaşıyorum.
İyi ki kurtarılmışsın Lokum :love: Hiçbir hayvanın içinde hayvan sevgisi olmayan mahluklarla yaşamak zorunda kalmaması dileğiyle...
 

merve

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
12 Nis 2020
Mesajlar
27
Tepkime puanı
22
Puanları
3
Konum
Zonguldak
Kızım Yoğurt, kedi sahiplenmek için veterinere gittiğimizde odaya girer girmez bağırıp ağlayarak bizi kendine aşık etti. Malumunuz çiftleştirdikten sonra sokağa atmışlar, veteriner bulduğunda almak istemiş o zaman bile biz onlara bakıyoruz ekmek, süt veriyoruz diye vermek istememişler. Kendisi sürekli bizi takip etme, sürekli konuşma ve sürekli koşma huylarıyla meşhurdur😂😂 O olmasa ne yapardık bilmiyorum. Onu sokaktan kurtardığımız için çok mutluyum. Bazen uyurken düşünüyorum şu anda sokakta uyumaya çalışıyor olabilirdi diye. Şimdi ise çok sağlıklı, mutlu bir ev kedisi. Herkese sevgiler🥰
WhatsApp Image 2020-04-26 at 18.50.44.jpeg
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer konular