En Tehlikeli Karıncalar

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Serkan

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
26 Haz 2021
Mesajlar
221
Çözümler
2
Tepkime puanı
130
Puanları
13
Konum
Kayseri
Karıncalar genelde sosyal böcekler olarak bilinir. Hikaye kitaplarında ve masallarda her zaman sorumlu, çalışkan ve güvenilir olarak da tanımlanmaktadır. Gerçekten de çok sorumlu hayvanlar arasında yer alırlar. Ne pahasına olursa olsun koloniyi canlı tutmak için söyleneni yaparlar. Yuvalarını daha güçlü hale getirmek için her zaman çabalamaya devam ederler.

Evde görmüş olduğumuz sıradan karıncalar huzur içerisinde çalışırlar. İşi bitince evden ayrılırlar. Döngülerini veya yollarını bozduğumuzda bizlere saldırmazlar. Karıncalar, iletişim kurabilmek için bir tür koku olan feromon salgılıyorlar. Yardım çağırmak, potansiyel yiyecek veya barınak için sinyal verirler. Şimdi de bir yılan ya da akrep kadar öldürücü olabilen karınca türleri bu konuda inceleyelim.

En Zehirli Karıncalar
En Zehirli Karıncalar arasında tahmin edemeyeceğiniz kadar karınca cinsi bulunur. Bunlardan birkaç tanesini aşağıda beraber inceleyelim.

Bulldog Karınca
karınca1.jpg

Bilim adamları tarafından dünyadaki en tehlikeli karınca olarak seçilmiştir. Avustralya'da yaygın olarak bulunan bu karınca, en saldırgan türdür. Bulldog karınca, iğnesini ve çenesini aynı anda kullanabilmektedir. Yetişkin bir insanı 15 dakika içerisinde öldürebilecek zehri bulunmaktadır.
Siafu Karınca
karınca2.jpg

Ordu karınca olarak da bilinen bu canlı, Orta ve Doğu Afrika ülkelerinde oldukça yaygın görünmektedir. Yollarında önüne çıkan her şeyi yok eden böceklerdir. Çoğu karınca gibi yuva inşa etmezler. Göçebe canlılardır ve yiyecek kaynağının bolluğuna göre yer değiştirirler. Sayısal olarak güçlüdürler ve kendilerinden 1000 kat daha büyük hayvanlara saldırabilirler.
Ateş Karıncası
karınca3.jpg

Çoğu böcek gibi ateş karıncası da kışkırtıldığında saldırganlaşır. Bu karıncanın benzersiz olması, daha fazla feromon salgılamasıdır. Çok acı verici iğneleri bulunur. Şişlik, akıntı ve kızarıklıklar yaparlar. Ateş karıncasına karşı alerjik reaksiyonları olan insanlarda bulunmaktadır.

Günümüzde dünya üzerinde 12.500'den fazla karınca türü bulunmaktadır. Eğer, sizin de aklınıza gelen zehirli bir karınca türü bulunuyorsa, bunu paylaşabilirsiniz :)
 

Sultanım

Kanatlı hayvanlara merak salmış birisi :)
Moderatör
Kus Dostu
Katılım
30 May 2019
Mesajlar
971
Çözümler
26
Tepkime puanı
508
Puanları
93
Yaş
18
Konum
İstanbul
Ordu karıncasını daha önce bir kitapta okumuştum. Okurken Afrika bölgelerinde yaşamadığım için binlerce kez şükrettim 😅

Hani bazıları için karıncayı bile incitmez derler ya. Hele bi incitsin, çok pişman olur 😁
 

moltakor12

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
27 May 2021
Mesajlar
8
Tepkime puanı
3
Puanları
3
Konum
istanbul
Mermi karıncasını duymuştum.İsmini iğnesinin verdiği acının mermi yarasına benzemesinden almış.
 

Benzer konular