Cennet Papağanı Beslenme Ve Üretimleri Hakkında

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
370
Cennet Papağanı Beslenme ve Üretimleri Hakkında

Cennet Papağanı


Cennet papağan türleri agresif, gürültücü, sosyal, meraklı ve uçucu kuşlar olarak bilinmektedir. Günün her saatinde seslerini duyabileceğiniz cennet papağanlarının özellikle sabah saatlerinde seslerinde artış gözlemlenmektedir. Daima bir hareketlilik içerisinde olan bu papağanlar aktif davranışlar sergilerler ve kafeslerinden çıkarıldıkları süreçte sıkı takibe alınmaları gerekiyor. En sevdikleri özellikleri arasında kemirme ve çiğneme olan cennet papağanları elektrik kablolarınızı, duvarları ve mobilyaları kemirebilirler. Bu açıdan evin içinde oldukça dikkatli olunması gerekmektedir. Bazı zamanlarda agresif tavırlar sergileyebilen cennet papağanlarının bu hareketlerinin arkasında doğal yaşamlarında kendilerinden küçük olan kuşlarla yem ve yiyecek kavgasını evde size karşı uygulaması yer almaktadır. Cennet papağanlarının konuşma yetileri yok denebilecek kadar azdır. En fazla birkaç kelime konuşabilmektedirler.

Beslenme Şekilleri

Doğal yaşamlarında muhabbet kuşları gibi bitki ve çiçek tohumları, ayçiçeği tohumu, meyve, yeşil yapraklı sebzeler ile beslenmektedirler. Hazır yemlerde tercihiniz muhabbet kuşları için hazırlanmış olan paket yemler olabilir. Yeterli vitamini alabilmeleri için sadece hazır yem vermek yeterli değildir. Bu yüzden gün içerisinde ki öğünlerde meyve ve sebze ile de beslenmeleri gerekiyor. İshal gibi hastalıklara yakalanmamaları açısından küçük porsiyonlar şekilde cennet papağanına sunulmalıdırlar. Meyve çekirdekleri papağanlar üzerinde toksik etki oluşturacağı için ayıklanarak verilmelidir. Günlük verebileceğiniz porsiyonlar içerisinde keten tohumu, Nijer, yulaf, akdarı, mevsimsel olarak elma, kayısı, şeftali, muz, üzüm, portakal olabilir. Sebze öğünü olarak brokoli, taze fasulye, mısır, karahindiba, kereviz, bezelye, kırmızı ve yeşil biber gibi yeşillikleri tercih edebilirsiniz. Yetişkin bir konuma gelmiş cennet papağanına pişmiş tavuk, fındık, fıstık, yağsız yoğurt, tuzsuz peynir, pirinç, pişmiş yumurta vb. besinler verebilirsiniz.

Üretim şekilleri

Evde üremeye oldukça müsait olan cennet papağanlarında üreme dönemlerinde dikkat edilecek en önemli nokta aynı türlerin birbirleri ile çiftleştirilmesidir. Aksi takdirde farklı papağanlar çiftleştirildiğinde yavrular doğduktan sonra hemen ölmekte, sakat kalmakta ya da hiçbir sonuç alınamamaktadır. Yetişkin olan cennet papağanları üreme dönemlerinde gereğinden fazla sinirli ve asabi olmaktadırlar. Dişi cennetlerin kuluçka süreleri çiftleşmeden sonra 22 ila 30 gün arasında değişim göstermektedir. Kuluçka süresi bittikten sonra yumurtadan tüysüz olarak çıkan yavruları anne ve baba ağzında barındırdıkları besinlerle beslemektedirler. Yavrular 38- 45 günlük süreç içerisinde yuvadan çıkmaya başlarlar. Yavru besleme de ek olarak bebek mamaları kullanabilirsiniz.

 

Benzer konular