Bu Gingivit illetinin bir çaresi yok mudur?

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Rojda K.

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
3 Eyl 2020
Mesajlar
6
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Konum
İzmir
Merhaba, yaklaşık 5 ay önce 5.5 yaşında bir kediye yuvamızı açtık. Kedimizin aşırı ağız kokusu olduğunu ve kuru mama yerken zorlandığını fark edip İzmir'de ünlü bir veteriner kliniğine götürdük, özellikle doğru teşhis ve tedavi için. Sonuç olarak Gingivit dendi ve uzun bir antibiyotik tedavisine başladık, yanında bitkisel bir ağız bakım solüsyonu da kullandık. İki günde bir veterinere git gel.. Fazla düzelme olmayınca diş taşı temizliği yapalım ve en kötü durumda dişlerini çekelim dediler. Tamam dedik, çekildi. Üstünden birkaç hafta geçti, kedimin ağız kokusu gitti ama halen kuru mama yerken zorlanıyordu. Tekrar götürdüm, yok olmamış bütün dişlerini çekelim dediler ve yine antibiyotik yaptılar.
Neyse, içimize sinmedi. Soluğu başka bir veterinerde aldık. Bu defa gittiğimiz veteriner kedinin dişlerinin çekilmesine hiç gerek olmadığını, bunun insafsızlık olacağını söyledi ve yangı giderici bir ilaç ve vitamin takviyesi yaptı, yanına da yine başka bir ağız bakım spreyi verdi. Bu da hiç mi hiç çözüm olmadı.
Bugün kedimizi birinin ısrarla tavsiye ettiği yine bir başka popüler veterinere götürdük. Ülseratif gingivit olduğu söylendi. Veteriner ilgiliydi, ağzının içini uzun uzun gösterdi. Çok üzüldük, yer yer kanlanmış, yer yer apse yapmış, diş etlerinin çekildiği korkunç bir manzarayla karşılaştık. Yavrum, ne acı çekiyordu kim bilir.. Veteriner kortizon tedavisine başlayacağını, hastalarında bu şekilde çok olumlu sonuçlar aldığını, bir süre kortizon ile devam ettireceğini, düzenli kontrol sonucu herhangi bir ilerleme görmezse nihayetinde bütün dişlerinin çekilmesinin kesin çözüm olacağını söyledi. Kronikmiş.


Şimdi sorum şu. Kortizonu internetten araştırdım ve gingivit tedavisinde böyle bir tedavi metodu olduğunu göremedim. İkincisi, yan etkileri fazla olan bir şeymiş. Benim artık bir başka veterinerden daha görüş almaya takatim kalmadı. Zaten güvenimiz de kalmadı. Sürekli araştırarak gidiyoruz zaten, iyi klinikler bunlar. Bunun bir çözümü var mıdır? Her bir veteriner diğerinin tedavi metodunu eleştiriyor. Biz ne yapacağımızı şaşırdık.
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,854
Çözümler
26
Tepkime puanı
974
Puanları
113
Konum
İzmir
Central animal gibi bireysel değil kurumsal veteriner zincirleri bu konularda biraz daha iyi , birbirleriyle irtibat halinde oluyorlar.
Ne yazık ki sorunuzun cevabı bende değil, umarım bilen bir üye çıkar
 

Benzer konular