Birkaç Sevimli Köpek Türleri

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Tevfik

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
4 Mar 2019
Mesajlar
2,845
Çözümler
12
Tepkime puanı
1,933
Puanları
113
Konum
Türkiye
Köpek Irkları hakkında fiziksel, karakteristik ve diğer özelliklere önceki konularımızda değinmiştik. Anadolu çoban köpeği, Avustralya sığır çobanı köpeği, beuceron ve diğer bazı ırklar hakkında bilgiler aktarmıştık. Bu yazımızda da farklı ırklardan gelen farklı karakteristik ve fiziksel özellikler barındıran birbirinden güzel köpek ırklarına göz atacağız. Birkaç sevimli köpek türleri yazımızda ilave etmek istediğiniz ekstra yorum var ise yapabilirsiniz.

Chihuahua​


birkac-sevimli-kopek-turleri.jpgChihuahua adına sahip bu köpek ırkı, Türkiye’de oldukça yaygın bir şekilde bulunmaktadır. İsmi Şivava ve Çivava olarak telafuz edilen bu Köpek Irkları süs köpeği kategorisine dâhil bir ırktır. Diğer köpeklere oranla küçük olması, bu köpek ırkını diğer ırklardan ayıran önemli özelliklerdendir. Açık sarı ve kahverengi gözlere sahip olan Şivavalar uzun tüylü ve kısa tüylü olmak üzere iki çeşide ayrılır. Şivavalar aynı zamanda gümüş gri, kahverengi ve sarı renkli olmak üzere renk açısından da üçe ayrılmaktadır.

Dayanıklı yapısıyla ön plana çıkma başarısı gösteren Şivavalar hayat doludur. Bununla birlikte oldukça kibirli olduklarını hatırlatmakta fayda vardır. Şivavaların bazı türleri eğitim konusunda zayıf kalabimekte. Fakat sabırlı ve iyi bir eğitim sonrasında bu konuda en iyilerden olma başarısını da göstermektedirler. Aynı zamanda Şivavalar çocuklar açısından uygun bir köpek ırkı değillerdir. Çocuklara karşı çok fazla antipati duyan bir köpek türü, eğer evinizde bebeğiniz veya çocuğunuz var ise kesinlikle tavsiye edilmeyecek bir köpek türüdür.

Hokkaido (Ainu İnu) Köpeği​


Japon kökenli Hokkaido köpekleri çevik, hareketli ve zeki köpeklerdir. Ortalama 12 yıl yaşam süresine sahip olan Hokkaidolar, güçlü bir yapıya sahiptir ancak bu özelliklerini görünüşlerine yansıtamazlar. Kahverengi gözlere ve siyah uçlu buruna sahip olan ırk, kulakları ve kafa yapısıyla kurtlara benzemektedir. Arka bacaklarında bulunan çift katmanlı tüyler ile kurtlara benzerliği biraz daha artmaktadır.

Sahibine olan sadakati ile bilinmekteler ve ilgi görmekteler. Avcılıkta en çok tercih edilen köpekler arasındalar ve bekçilik kabiliyetleri oldukça iyidir.

Maltese Terrier


Maltese Terrier, Köpek Irkları arasında bayanlar tarafından en çok tercih edilen köpek türüdür ve Türkiye’de de yaygınlığı vardır. İpek şeklinde tüylere sahip olan Maltese Terrierlar, sağlam bir yapıya sahiptir. Kürklerinin uzunlukları 25 cm’yi bulabilmekte olup genel renkleri beyazdır. Uzun fakat düşük kulaklara sahiptir ve kuyruğu sıkı tüylerle kaplıdır. Vücut-sırt dengeleri ile bilinmektedirler.

Oyun oynamaya bayılan Maltese Terrierların bolca oyunla vakit geçirmesi iyi olabilir. Fakat çocuklarla arası pek iyi değildir. Çocuklarla ilişkisinde önlem almak faydalı olacaktır.
 

Arndiol

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
28 Ağu 2020
Mesajlar
1,854
Çözümler
26
Tepkime puanı
974
Puanları
113
Konum
İzmir
Bu mu sevimli yahu :D

xxx.jpg
 

Benzer konular