BALLI VE MEYVELİ KRAKER

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

BATUR

Hayvansever
Kus Dostu
Katılım
8 Haz 2020
Mesajlar
106
Tepkime puanı
21
Puanları
18
Konum
Türkiye
BALLI VE MEYVELİ KRAKERLER

Muhabbet kuşlarına ana yemleri dışında verilmesi gereken çeşitli ek besin ve takviye ürünleri mevcuttur. Kuşlarımızın gelişimini düzgün bir şekilde tamamlayabilmesi, yumurtalayıp yavrularını sağlıklı büyütebilmesi ve uzun ömürlü olması için gerekli olan takviye ürünlerini ve kuşlarımızı ödüllendirmek için verebileceğimiz ek besinleri bu yazımızda maddeler halinde ele alacağız.

Darı dallarından kurutularak elde edilen tamamen doğal bir üründür. Dal darı, kabuklu gıdalarla beslenen tüm kuşlar için uygundur. Tohum taneleri diğer darı türlerine göre daha küçüktür. Yavru muhabbet kuşlarına yem kırmayı öğretmek için verilir. Yetişkinlerin de tüketmesinde fayda vardır. Haftada en fazla 1 tane verilmelidir. Yenmesi kolay olduğu için fazla verilmesi durumunda kuşunuz tembelliğe alışır ve diğer yemleri yemek istemez. Fazla verilmesi ayrıca şişmanlamasına neden olur.

KUŞ KUMU
kuşların midesinde diğer canlılarda dişlerin yaptığı görevi yaparak hazım problemi yaşamamalarını sağlar. Kuşlar tarafından yenilen kabuklu tohumların tümüyle sindirimine yardımcı olması için kullanılır. Kuşların sindirim sistemindeki enzimler, tohumların iç kısmını sindirmekte çok iyi görev yaparlar ancak onların lifli kabuklarında zorlukla karşılaşırlar. Kuş kumu, bu konuda oldukça faydalı olan en önemli ek besinlerden biridir. Kuş kumunun içeriğindeki; mürekkep balığı kabuğu, istiridye kabuğu, kireçtaşı ve alçıtaşı (kalsiyum karbonat) kuşlarımızın ihtiyaç duyduğu kalsiyum ve diğer mineral ihtiyaçlarını karşılaması bakımından da faydalıdır. Kemiklerinin ve tüylerinin gelişiminde kalsiyum vazifesi görür. Gaga Taşı, Mürekkep Balığı Kemiği ve Mineral Blok

GAGA TAŞI,
kuşlar için hayati önem arz etmektedir. Kuşlar anatomik olarak beslenme şekillerine göre gaga yapıları farklılık gösterir. Gaga kuşların gıdalarını aldıkları organdır ve sindirim gaga ile başlamaktadır. Gaga alınan gıdaların parçalanması, gıdanın alınması ve yutağa aktarılmasında etkili bir organdır. Doğal ortamlarda yaşayan kuşlar kendi gaga bakımlarını sert ağaçlar gıdalar ve taşlarla törpüleyerek yapmaktadır. Bu gaganın keskinleşerek gıdanın kolay parçalanmasını sağladığı gibi gaganın ölü dokularının atılmasına da yardımcı olur. Özellikle kafes kuşlarında kuşların gaga bakımını kendileri yapmaları için doğal ya da yapay gaga taşları üretilmiştir. Bu gaga taşlarına dokunarak sürtünerek hatta yiyerek gaga bakımını yaparlar. Doğal olarak kalsiyum esaslı gaga taşları tercih edilmekle birlikte son zamanlarda içerisine kuşların gereksinimi olan mineral ve vitaminlerin eklendiği yapay gaga taşları da üretilmektedir. MÜREKKEP BALIĞI KEMİĞİ, tamamen doğal olması nedeniyle oldukça revaçta olan bir gaga taşı türüdür. Kuşların doğada bulabildikleri kalsiyum, kemik ve kas yapılarını daha kuvvetlendirir ve kuşların tüylerinin daha sağlıklı ve canlı çıkmasını sağlar. Ayrıca içeriğinde bulunan mineral sayesinde yakalanması muhtemel hastalıklar ile mücadele etmesinde etkin rol oynar.

MİNERAK BLOK
da bir gaga taşı türü olup mineralli kum parçaları, ezilmiş deniz kabuğu, mürekkep balığı kemiği, deniz yosunu grit ve kırmızı kil içeren zengin vitamin ve mineral kaynağıdır. Kuşlarınıza gaga taşı olarak düz beyaz taşlar yerine mürekkep balığı kemiği ya da mineral blok vermenizi tavsiye ederiz.

ENERJİ BLOK
Enerji b muhabbet kuşlarının vitamin ve mineral ihtiyaçlarını karşılayan bir bir gaga taşı türüdür. Kuşların gaga yapılarını ve şekillerini düzelterek, sağlıklı ve düzgün bir gaga yapısına sahip olmalarını sağlarken bir yandan da enerji ve canlılık kazandırır. Piyasada portakallı ve muzlu çeşitlerini bulabilirsiniz.Ballı Kraker ve Meyveli Kraker


Muhabbet kuşları için, ihtiyaç duydukları besleyici maddeleri içeren, zengin vitamin içerikli ballı, yumurtalı ve meyveli bir ek besindir. Kuşlar birbirine yapılmış yemleri yerken enerji sarf ederek daha formda kalır. Aldığı vitamin ve minerallerle sağlıklı gaga yapısına kavuşur. İçeriğinde ak darı, sarı darı, kırmızı darı, kuş yemi, keten yohumu, bal ve kurutulmuş çeşitli meyveler bulunur.
 

Benzer konular