Balıklar İçin En İyi Yemler

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Beyzpl

Hayvansever
Balik Dostu
Katılım
9 Mar 2020
Mesajlar
265
Tepkime puanı
165
Puanları
43
Yaş
18
Konum
İstanbul
Balıkların sağlığı, bizim mutluluğumuz demektir. Beslediğimiz canlının hasta, kötü durumda olmasına sebep olmak istemeyiz tabikide. Bu nedenle balıkların sağlığını direk olarak etkileyecek etkenler konusunda oldukça dikkatli olmamız lazım. Tüm canlılarda olduğu gibi, balıklarda da beslenme bu konuda oldukça önemli bir yere sahip. Bu nedenle balıklarımıza verdiğimiz yemler oldukça önemli bir yere sahip olmalı.
images (8).jpeg


Peki yem seçerken neye dikkat etmemiz lazım? Şunu belirtmeden yem seçimine geçmeyeyim. Nasıl insanlarda "dengeli ve düzenli" sözü var, aynı şey balıklarda da geçerli. Hangi tür olursa olsun, her zaman olabildiğince zengin, çeşitli bir diyet sunmamız lazım. Her yemin içeriği tıpatıp aynı olmaz, her yemin besleyiciliği birbirinden farklıdır. Bu nedenle en az 3-4 çeşit kuru yem kullanmaya dikkat etmemiz gerekir. Ek olarak, balıkların doğadaki yediği besinleri de vermeye çalışın. Kuru yemler doğadaki besinleri taklit ederek üretilmiş şeyler sonuçta. Pratik ve besleyici olduğu için onları kullanmamızda hiçbir sakınca olmuyor elbette. Ama direk doğada yedikleri besinleri vermemeye bir engel değil. Bu besinler canlı yem oluyor. Neredeyse tüm balık türleri doğa canlı yemler, bazıları, yosun, alg, bitkisel besinler ile beslenir. Biz de onlara buna göre kuru yem ile beraber canlı yem, sebze, yosun vb. şeyleri verebiliriz.

Kuru yem seçimine gelirsek, ilk olarak tabiki balığa uygun yemler kullandığımıza emin olmamız lazım. Uygun derken, doğal diyetini baz almalıyız. Nasıl bir aslanın otlaması, bir ineğin avlanması son derece garip bir durum, aynı şekilde garip olmanın ötesinde sağlıksız. Çünkü bir hayvanın beslenme biçimi, onun vücudunun tam olarak ihtiyaç duyduğu şekilde olur. Beslenme biçimini değiştirirsek vücut gerekli şeyleri, gerektiği şekilde alamaz. Bu nedenle eğer bitkisel beslenme şeklinde sahip bir balık türü besliyorsanız, ya direk o balık türü için üretilmiş yemleri kullanmanız yada bitkisel beslenen balık türlerinin geneli için hazırlanmış yemleri kullanmanız gerekir. Bu durumda beslediğiniz balığı çok iyi araştırmak, doğal diyetini öğrenmek ve aynı diyete sahip olmayan balıklar ile aynı akvaryumda bakmamanız gerekir.
Bu birincisiydi. Dikkat etmemiz gereken ikinci şey ise, kullandığımız yemlerin kalitesi. İçeriğinin iyi olduğuna, yapımında sağlıksız şeyler kullanılmamış olduğuna emin olmamız lazım. Mesela bir örnek, balık yemi yapımında balık unu kullanılır. Bu unlar hasta olmuş, ölmüş balıklardan elde edilirse çok sağlıklı bir içeriğe sahip olmaz. İşte bu nedenle kullanacağımız yemlerin markaları büyük önem taşıyor. Güvenilir, bilindik yem markalarını kullanmamız her zaman en iyisi oluyor.
Bu günkü makalenin ana konusu da bu. İster sürüngen besleyin, ister omurgasız besleyin isterseniz de balık, bu alanlarda olan markaları sıralamak istedim. Bu sayede balıklarınıza yem alırken hangi markayı tercih edebileceğiniz, hangisi en iyisi olur görebileceğiniz bir liste olsun.




Ocean Nutrition
images (1).jpeg

Kanada markasıdır. Balık yemleri konusunda en kaliteli yem markası olarak bilinen markalardan. Tuzlu su balıklarına göre olan yem seçeneği de oldukça fazla. Tatlı su balıkları için de türe göre birçok yemi var. Dondurulmuş canlı yemler konusunda da bilinen bir marka, birçok dondurulmuş yem seçeneği var.

New Life Spectrum
images.jpeg

Oldukça kaliteli bir Amerikan markasıdır. Birçok balık türüne göre birçok yemi var. Kullanan hobicilerin oldukça memnun kaldığı bir marka. Kalite olarak üst sıralarda yer alıyor.

Hikari
images.png

Japon'ya da üretilen bir marka. Kalite olarak oldukça kaliteli bir seçenek. Baktığımızda, özellikle japon ve koi için birçok yemi üretilmiş. Oradaki insanların bu türlere ilgisinin çok olduğundan kaynaklıdır belki. Her yemi Türkiye'de bulunmazsa da bulunan birçok yem seçeneği var.

Omega One
images (2).jpeg

ABD'de olan bir şirket. Kalite ve kullanıcı memnuniyeti çok olan bir seçenek. Çoğu balık türüne uygun yem seçeneği bulunur. Türkiye'de aşırı bilinmese de satışı yapılan bir yem markası.

Tropical
tropical-11589124944.jpg

Polonya'da imal edilen bir marka. Birçok yem seçeneği olan iyi bir yem markası. Jel yem üreyen bir marka ayrıyetten. Balıklarınızın severek tüketeceği, tercih edebileceğiniz bir marka.

Sera
images (3).jpeg

Almaya markası olan, Türkiye'de de çok bilinen bir marka. Birçok şekli (tablet, granül, pul vb) ile birçok balığa hitap eden yemleri var. Kalitesi iyi, balıkların severek tükettiği bir yem. Kurutulmuş canlı yemleri mevcut güvenilir bir marka.

Dennerle
images (4).jpeg

Alman şirketidir. Kaliteli içeriğe sahip yemleri var. Çok bilinen, kullanılan yemleri olmasa da tercih edebileceğiniz yemler arasında üst sıralarda yer alıyor.

JBL
images (5).jpeg

Akvaryum, terraryum ve havuz konusunda birçok ürünü olan, Alman markasıdır. Yem konusunda Türkiye'de çok tercih edilen markalar arasında. Güvenilir, kaliteli içeriği olan yemleri olan bir marka.

Tetra
images (1).png

Alman bilim insanı tarafından kurulan bir markadır. Türkiye'de çok tercih edilen yem markalarından birisidir. Genel olarak kaliteli ve güzel, birçok balık türüne hitap eden yemleri var.

White Balance
IMG_20210815_151421.jpg

Fatih Pet'in ürettiği yerli bir marka. Balıkların seçerek tükettiği, kalitesi iyi yemleri var denebilir. Petshoplarda sık satılan, rahat temin edebileceğiniz bir yem. Birçok balık türüne hitap eden birçok yemi var.

ArtAqua
images (7).jpeg

Yalnızca yem üreten "ArtAqua" markası yine yerli bir balık yemi markasıdır. Türkiye'de çok tercih edilir. Birçok balık türüne yönelik yemlerini bulabilirsiniz. Kalitesi iyi, balıkların sevdiği bir yem markasıdır.
 

Serkan

Hayvansever
Kopek Dostu
Katılım
26 Haz 2021
Mesajlar
221
Çözümler
2
Tepkime puanı
130
Puanları
13
Konum
Kayseri
Ellerine sağlık, gayet bilgilendirici bir yazı olmuş.
 

Beyzpl

Hayvansever
Balik Dostu
Katılım
9 Mar 2020
Mesajlar
265
Tepkime puanı
165
Puanları
43
Yaş
18
Konum
İstanbul
@Serkan, teşekkürler. 😊
Zamanında forum sayfalarında geze geze ancak öğrenebilmiştim marka isimlerini, faydalı olacağını umuyorum.:)
 

Kumsal

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
15 Mar 2019
Mesajlar
4
Tepkime puanı
1
Puanları
3
Konum
İSTANBUL

Benzer konular