Argus Balıkları Özellikleri ve Bakım Önerileri

Instagram'dan @hayvanlarnet'i takip et!

Mnemosynes

Hayvansever
Kedi Dostu
Katılım
9 Mar 2020
Mesajlar
266
Tepkime puanı
312
Puanları
63
Konum
İstanbul
Bu sevimli balıkları aslında biliyorsunuz. Birçok petshopa gittiğinizde büyük akvaryumların içerisinde ya da temiz sularda yüzerken denizde bu sevimli canlılara rastlamanız mümkün. Ancak deneyimli olmayan akvaristler tarafından pek tercih edilmediği için adı Argus olan bu benekli türü aslında gerçekten tanımıyoruz.
  • Bilimsel adı: Scatophagus argus
  • Aile: Scatophagidae
  • Akvaryum için normal boyut: 25-30 cm
  • Türler için önerilen pH aralığı: 7.5 - 8.5
  • Önerilen su sıcaklığı: 22 - 28 ° C
  • Balıkların üreme şekli: Yumurtlama
  • Türün kökeni: Güney Asya
  • Mizaç özellikleri: agresif / bölgesine karşı koruyucu
  • Akvaryumda durmayı sevdiği yer: Orta seviyeler
Menşei
Argus balıkları, tatlı ve tuzlu suların bir araya geldiği haliçlerde ve akarsularda bulunabilir. Hatta bu balıklara berrak denizlerde bile rastlamanız mümkündür. Japonya'dan Avustralya'ya kadar olan kıyı sularında bu tür görülmüştür.

Argus Balıkları Yaşam Süresi
Tüm ihtiyaçları karşılanırsa, benekli Argus balıklarının ömrü nispeten uzun olabilir. İyi bakılan türler 10 ila 20 yıl arasında yaşayabilir.

Argus Balıkları Özellikleri ve Bakım Önerileri.jpg


Argus Balıklarının Özellikleri
Argus balıkları hem tatlı hem de tuzlu su kütlelerinde yakalanabilir. Bu sebeple petshoplardan balık alırken balığın hangi sulardan geldiğini pek belirleyemeyiz. Balıklarınız tatlı sudan geliyorsa, akvaryumda hayatta kalma şansı daha fazladır. Tuzlu ve acı sudan gelen türler akvaryum koşullarına uyum sağlamada daha az toleranslı olacaktır.

Genellikle Yeşil Argus veya Kırmızı Argus (bazen Ruby Argus olarak da adlandırılır) olmak üzere iki renk biçiminde bulunurlar. Bu balıklar ilk gelişmeye başladıklarında vücutları koyu renk lekelerle kaplanır. Ancak olgunlaştıkça bu lekelerde solmalar meydana gelebilir.

Akvaryum hobisine yeni başlayan kişiler için uygun balıklar değillerdir. Yavru Arguslar tatlı suya ihtiyaç duyarlar, ancak olgunlaştıkça tuzlu su koşullarına yavaşça alıştırılmaları gerekir. Bunun kontrollü ve sabırlı bir şekilde yapılması sizin sorumluluğunuzda olacaktır. Ayrıca küçük dikenleri insanlarda ağrıya neden olacak bir toksin içerdiğinden zehirli olarak sınıflandırılırlar. Bu nedenle bu balıkları tutarken daima dikkatli olun.

Yetişkin Arguslar büyüklükleri nedeniyle daha büyük bir akvaryuma ihtiyaç duyarlar. Son derece yüksek atık üreticileri oldukları için mükemmel bir filtreleme sistemi gereklidir. Akvaryum kalitesini yüksek tutmak için düzenli su değişimi de yapılmalıdır.

Daha küçük akvaryum arkadaşlarını bir gıda kaynağı olarak görürler. Bu yüzden bu balıkları sadece benzer büyüklükteki diğer balıklarla birlikte beslemeniz daha doğru olur.

Arguslarda Beslenme
Benekli Argus balıkları gerçek birer omnivordur ve etli veya sebzeli herhangi bir şeyi severek yerler. Diğer balıkların ürettiği dışkı maddesini bile yiyeceklerdir. Beslenme düzenine dahil edilen bitkisel maddedeki et oranına dikkat edilmelidir. Etli yiyecekler için salamura karides, doğranmış solucan veya kıyılmış karides kullanabilirsiniz. Bitkisel besleme, özellikle doğranmış ıspanak, yüksek kaliteli bir pul özelliği sağlayabilir.

Siz bu balığın adının Argus olduğunu biliyor muydunuz? 🌊
 

Benzer konular