Herkese selâm arkadaşlar. Size nacizane kendi tecrübemi aktarmak istiyorm. Genellikle ilk hafta kafesten çıkarmayın diye tavsiye verilir. Benim Köfte'm 26 günlüktü aldığımda. Annesinden ayırmış yem kırıyor artık diye, pet shopa getirmiş yavrumu. Ben de tesadüf o gün gitmişim almaya. Onu görür görmez ayrı kafese aldırdım akşama gelip alıcam diye. O süreyi arkadaşlarıyla geçirip de eve gelince kendini yalnız hissetmesin diye ayırttım adama. Hava karardı biz eve varana kadar. İçeri girip normal akşam moduna geçtikten sonra hemen aldım elime öptüm sevdim. Uçamadığı için rahattım. Evi öyle de böyle de tanır nasılsa diye. Ertesi gün de aynı şekilde çıkardım sık sık, göğsümde tutup üzerini de örttüm üşümesin diye. Elimle yem yedirip kaşıkla su içirdim, henüz yemliğini suluğunu tanımıyor diye. İlk günümüzü böyle geçirdik. Yarın akşam bizimle yaşamı 1 hafta olacak. 2.gün çok hareketlendi maşallah, arabayla yolculuk dahi yaptık, dedesine gittik orda da saldık. İlk başta konacak yer bulamayınca şaşırdı ama çabuk toparladı durumu maşallah. Keşfetmesine yardım ediyorum. Elimle odada bazı noktalara kendim koyuyorum, buraları konabileceğin yerler diyerek. Başıma ve omuzuma da aynı şekilde bir kez kendim koydum. Kafesten çıkıp doğru üzerime uçuyor ve teşekkür eder gibi beni öpüyor uzun uzun yavrum. Çünkü 2.günden beri kafese sadece acıkınca girip hemen çıkmak istiyor. Cambazlıkları bazen çok kontrolsüz, bir yerini inciticek diye korkuyorum o yüzden kafes biz yatana kadar açık, o istediği zaman girip çıkıyor. Avucuna alınmasından çok hoşlanmasa da kaçmaz ele rahat alıp sevebiliyoruz, sırtını öper sıvazlarım çok hoşlanır bundan da. Dünden beri soframıza da gelmeler başladı, herşeyin tadına bakmak istiyor. Tüm bunları 1 hafta dolmadan yapmaya başladık, elimde uyuyor sırtını dönüp. Diyeceğim o ki, yem kırıp ortak kafese alınmadan alır ve bu şekilde ilgilenirseniz süreç bu kadar hızlı gelişiyor. Maşallahları alabiliriz şimdi oğluma amcaları teyzeleri