Islak Mama Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kediniz için ıslak mama seçmek zor olabilir. Dikkate alınacak çok fazla faktör bulunmaktadır: Kedinizin genel sağlık ihtiyaçları, çeşitli markalar ve ürünler ve hatta kuru gıda diyetine karşı ıslak gıda diyetinin faydaları. Ancak küçük bir araştırma, deneme ve test ile kedinizi evcil hayvanınız için doğru olan ıslak yiyecek markasına geçirebilirsiniz. Islak mama seçerken tam olarak nelere dikkat edilmelidir sorusuna net cevaplar alabileceksiniz. Kuru mamadan yaş mamaya nasıl geçilir sorusunun dahi cevabını yazımız içerisinde yer verdik, aklınızda olan soru veya bilgiyi aşağıda yorum kısmında bizimle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

Kedinizin Özel Beslenmeye İhtiyacı Var mı?

Kedinizin dehidrasyon veya idrar yolu sorunlarından mustarip olup olmadığına dikkat edin. Kediniz için ıslak mama diyetine karar vermenin en iyi nedenlerinden biri, konserve kedi mamasında bulunan çok daha yüksek su içeriğidir. Kediniz dehidrasyona veya idrar yolu enfeksiyonlarına eğilimliyse, bu, kedinizin beslenmesinde ek su almasını sağlamak için mükemmel bir yoldur.

Islak Mama

Kedilerde bazı yaygın dehidrasyon belirtileri nefes nefese kalmak, batık gözler, iştahsızlık, ağız kuruluğu ve uyuşukluktur. İdrar yolu enfeksiyonlarının belirtileri arasında sık sık idrar yapma, kum kabının dışına idrar yapma veya kanlı idrar bulunur. Kedinizin bu sorunlardan mustarip olduğundan şüpheleniyorsanız, sağlık kontrolü için derhal veterinere götürmelisiniz.

Doğru Islak Mama Markasını Seçmek

Marka ömrünü düşünün. Kalitesi ile bilinen ve bir süredir var olan bir ıslak kedi maması markası seçmek istersiniz. Eski bir şirket yöntemlerini mükemmelleştirecek, muhtemelen daha iyi bir ürün üretecek ve gelecekte ortadan kalkma olasılığı daha düşük olacaktır. Marka yorumlarını online olarak okuyun, arkadaşlarınızdan ve komşularınızdan öneriler isteyin ve satın almak için ıslak kedi maması markaları hakkında veterinerinize danışın. Kedinizin yaşam aşaması için tasarlanmış bir ürün seçin. Yavru kediler, yetişkinler ve yaşlı kediler farklı diyet türlerini gerektirir. Diyetlerini yaşlarına göre optimize edecek bir yiyecek satın alabilirsiniz. Bunlar tipik olarak şu şekilde sıralanır:

• Kedi yavruları: 6 aylıktan küçük kediler için
• Gençler: 7 ay ile 2 yaş arasındaki kediler için
• Yetişkinler: 3-6 yaş arası kediler için
• Olgun: 7-10 yaş arası kediler için
• Kıdemli: 11-14 yaş arası kediler için
• Geriatrik: 15 yaş üstü kediler için

Kedinizin Ağırlığını İzleyin

Kediniz kilo problemleriyle uğraşıyorsa, kedinizi ıslak mama diyetine geçirmenin zamanı gelmiş olabilir. Konserve ıslak yiyecekler yaklaşık % 80 su içerdiğinden, kediniz için aslında kalorili kuru yiyeceklerden çok daha sağlıklıdırlar. Kediniz zayıf veya seçici bir yiyici ise, ıslak yiyecekler daha fazla yemeye teşvik edebilir. Ek olarak, kediniz aşırı kiloluysa ve kuru gıda diyeti ile besleniyorsa, beslenme yöntemindeki zorla değişiklik nedeniyle ıslak yiyeceklere geçmek yardımcı olabilir. Kuru kedi mamaları yiyen birçok kedi serbest beslenir. Yani her gün sahipleri tarafından düzenlenen ölçülen bir miktar değil, doyana kadar istedikleri zaman yerler. Islak kedi maması günde birkaç kez daha küçük miktarlarda verilmelidir çünkü çok uzun süre dışarıda bırakılırsa yiyecekler bozulacaktır.

Veteriner Hekiminize Danışın

Kedinizi ıslak yiyecek diyeti ile besleyip beslememe kararı ile mücadele ediyorsanız, veterinerinize bunu sorun. Veterineriniz kedinizi inceleyebilir, sağlık kayıtlarına bakabilir ve sizinle en iyi seçenekleri tartışabilir. Kedinizin dikkate alınması gereken özel sağlık ihtiyaçları olup olmadığını söyleyebilirler. Veterineriniz kedinize diş problemi tanısı koyarsa, ıslak yiyecekler iyi bir seçenek olabilir, çünkü kedinizin çiğnemesi daha kolaydır. Ayrıca profesyonel bir görüş almak zihninizi de rahatlatacaktır.

Islak Mama
Islak Mama Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir

Ürün Çeşitliliğini Değerlendirin

Çeşitli ürünler üreten bir ıslak kedi maması markası seçin. Bu, kedinizin gelecekte değişen beslenme gereksinimlerine sahip olması durumunda uzun vadede size kolaylık sağlayacaktır. Bütçe ürünü, birinci sınıf bir ürün, çeşitli lezzetler (balık, kümes hayvanları, sığır eti vb.) ve özel ihtiyaçlara (idrar sağlığı, kıl yumağı önleme, yaşlı kediler, kısır kediler için gibi) odaklanmış çok çeşitli özel ürünlere sahip bir marka arayın. Aynı marka içindeki ürünler arasında geçiş yapmak, kediniz için marka değiştirmekten çok daha kolaydır.

Etiketi Okuyun

Islak bir kedi maması seçerken göz önünde bulundurulması gereken bir şey, ürüne dahil edilen bileşenlerin türü ve kalitesidir. Etiketteki bileşen listesini okuyun ve her bir bileşenin kalitesini değerlendirin. Listelenen ilk ana bileşen sağlıklı, gerçek bir et ürünü olmalıdır. Islak kedi mamalarınızın mısır unu veya sığır eti yan ürünü gibi yan ürünler değil, orijinal et ürünleri içermesini istersiniz. Daha az et içeren ürünler, evcil hayvanınız için daha az değerli besin maddesi ve sadece kedinizi tok hissettirmek için daha fazla dolgu maddesi içerecektir. Etiket genellikle bu yiyeceğin ne tür koşullar için uygun olduğunu belirtir. Örneğin, “böbreklere karşı nazik” veya “idrar yolu sağlığı için iyi” yazabilir.

Tavsiye Bağlantı: Yavru Kedi Maması Nasıl Olmalı?

Bütçenizi Koruyun

Islak kedi maması ürünlerinde oldukça geniş bir fiyat aralığı olduğu doğru olsa da, genellikle daha pahalı ürünlere para harcamak gerekli değildir. Etiketi okuduğunuz ve malzemeleri onayladığınız sürece, daha ucuz bir marka seçeneği satın almaktan çekinmeyin. Süslü görünen bir şey için bütçenizin dışına çıkmanıza gerçekten gerek yoktur.

Yeni Gıdanın Tanıtımı

Değişimi yavaş yavaş yapın. Kedi mamalarını (özellikle kuru gıdalardan ıslak kedi mamalarına) değiştirirken, değişikliği bir anda yapmak yerine zaman içinde yavaş yavaş yapmak önemlidir. Aksi halde bu durum kedinizin kafasını karıştırabilir ve muhtemelen sağlıklı kalması için gerekenden daha az yemesine neden olabilir. Eski yiyecekleri kullanılabilir hale getirirken ıslak mama çeşitlerini bir seferde yavaşça tanıtmaya başlayın.

Kediler ile ilgili bir sorunuz mu var?

Kedi forumunda tecrübelerini paylaşabilir ve sorularını sorabilirsin.

Yazar
Oktay Bozacı

Yorum yapın